Iako postoji mnogo proizvoda koji pomažu u regulisanju lučenja masnoće, trebalo bi da vodite računa i odaberete one prave, koji će zaista poboljšati stanje vaše kože.

Predstavljamo vam nekoliko koraka koji će vam pomoći u preuzimanju kontrole nad svojom kožom, a koji će rezultirati umanjenim lučenjem sebuma, kao i vidno smanjenim porama i nepravilnostima na licu.

1. Čišćenje i piling

Najbolje je odabrati onaj proizvod koji ne sadrži mirise i sastojke koji će previše isušiti površinski sloj masne kože. Jedan od njih je L’Oréal Paris Pure Clay Purify maska za lice od gline, koja se naročito preporučuje za masnu kožu zbog sposobnosti dubinskog pročišćavanja pora i nježnog matiranja površinskog sloja kože.

Također, piling je jedan od najvažnijih koraka u njezi masne kože jer ona obično sadrži deblji sloj mrtvih ćelija koje je neophodno ukloniti.

2. Dnevna njega – zaštita od sunca

Kreme sa zaštitnim faktorom od ključnog su značaja u borbi protiv ranih znakova starenja. Ako ste ih izbjegavale zbog izazivanja sjaja na vašem licu, isprobajte laganije proizvode sa zaštitnim faktorom koji će vam pružiti matirajući efekt.

3. Noćna njega – hidratacija

Tokom večeri lice njegujte pažljivo odabranim, laganim, ali efikasnim hidratantnim gelom ili serumom koji ne sadrži sastojke koji će začepiti pore. Ovakav proizvod vašoj koži pružiće detoksikaciju, zbog čega će izgledati svježe i njegovano.

4. Apsorpcija viška masnoće

Prije šminke nanesite prajmer koji sadrži sastojke za apsorpciju viška masnoće. Ovaj proizvod je vrlo koristan za svaku damu koja se želi izboriti s masnom kožom lica i imati zdrav i ujednačen ten.

(makeup)