Jedna od najboljih generacija učenika Elektrotehničke škole u posljednjih desetak godina položila je ispit zrelosti a na maturskoj zabavi prikazali su se u blistavom i elegantnom izdanju.

Oko 205 učenika završnih razreda u ponedjeljak naveče okupilo se na Trgu Krajine kako bi sa roditeljima i prijateljima obilježili kraj jedne i početak nove etape u životu.

Poslije defilea centrom grada, slavlje je po tradiciji nastavljeno u hotelu “Bosna” gdje su sada već bivši srednjoškolci, slavili do jutra.

Direktor Elektrotehničke škole Vojislav Popović kaže da je ova generacija učenika posebna po mnogo čemu.

– Ne pamtim ovako sjajne učenike, briljantni i po učenju i po vladanju. Pamtiću ih i po sportskim uspjesima. Žao mi je što se rastajemo – rekao je Popović.

U svečanim toaletama i odijelima, dojučerašnji srednjoškolci bili su ljepši i sređeniji nego ikad. Djevojke u blještavim haljinama i na visokim potpeticama mamile su uzdahe, dok su momci u odijelima sa kravatama i leptir mašnama privlačili pažnju i poglede.

Preplavljeni emocijama zbog kraja školovanja i proslave maturske večeri, u prvi plan su isticali i tugu zbog rastanka sa drugovima.

– Najviše će mi nedostajati društvo. Uvijek smo se lijepo slagali i po tome smo možda posebni u odnosu na druge škole. Tužan sam što se rastajemo, ali ujedno i uzbuđen što mi slijedi upis na fakultet, nova znanja i upoznavanje novih ljudi – rekao je računarski tehničar, Andrej Opačić.

Tehničar telekomunikacija Anastasija Grbić kaže da su im profesori bili kao roditelji.

– Zahvaljujući njima smo dobri učenici, ali i ljudi. Ne mogu nikoga posebno da izdvojim, ali svi su se trudili da znanje prenesu na nas i zbog toga smo im neizmjerno zahvalni. Veoma sam uzbuđena jer ovo je sigurno najvažniji dan u mom životu – kazala je Grbićeva koja nije skidala osmijeh sa lica.

Ponos

Majka tehničara telekomunikacija Marka, Milena Dragojević kaže da je matura kraj jedne velike etape u životu samih učenika, ali i roditelja.

– Osjećam se izuzetno ponosno kada ga vidim. On je izuzetno dijete kao i svi njegovi drugari iz razreda i škole. U njima je naša i budućnost ovog društva – kazala je Dragojevićeva.

(glassrpske.com)