Nevena Stojaković iz Banjaluke najavljuje humanitarne akcije kroz trčanje…

Banjalučanka Nevena Stojaković, završila je Ekonomski fakultet, ali ljubav prema vježbanju bila je jača, pa radi kao fitness trener. Nevena za sebe kaže da voli sve sportove: skijanje, trčanje, planinarenje, a ponosni je član klubova Ski Tim Olimpik i Park Summita.

U žiži javnosti bila je na Trećem polumaratonu u Banjaluci kada je prodavala svoje kilometre za izgradnju prve trim staze u parku Mladen Stojanović.

Ona je ovom prilikom skupila 2310 KM, a na račun je dobila još dodatnih 100 KM za ovu namjenu.

U trčanje se zaljubila jako rano, jer je kao mala djevojčica trenirala atletiku, a prvi polumaraton trčala je u Banjaluci prije dvije godine.

Ljubav prema trčanju odvela ju je do ultramaratona. Nevena se već pet godina bavi planinarstvom, a nakon istrčanog polumaratona u Banjaluci, otišla je na Jahorina Ultra Trail gdje je 2015. godine istrčala 33 kilometra, a 2016. godine trčala je 84 kilometra.

Do sada je Nevena istrčala polumaraton u Banjaluci, Jahorina Ultra Trail,  Planinsku trku Gazivode – Mokra Gora – Zubin Potok i 100 milja Istre/ 69 kilometara.

Kada su u pitanju pripreme za trail trke u prirodi Nevena kaže da ima jake i intezivne treninge, a sedmično istrči i do 100 kilometara.  Za ovo je, kaže potrebno, mnogo vremena, ali nije naporno jer ima drugare s kojima trči, a oni su Neven, Goran i Nebojša.

„Slobodno mogu da kažem da smo mi kao jedna porodica“, kaže Nevena.

PRODAJA KILOMETARA

Ideja da prodaje kilometre rodila joj se prošle godine, a ima namjeru da, u narednom periodu, na sličan način organizuje jednu humanitarku akciju, koja će trajati od 1. juna do 1. jula.

„Ova akcija za trim stazu je bila pokušaj da vidim kako će građani grada Banjaluke reagovati na moj rad. Iskrena da budem negdje u duši sam očekivala da će proći kako sam zamislila, tako da sam još pod utiskom i jako sam sretna zbog toga“, kaže Nevena.

U budućnosti će trke na kojima trči biti humanitarnog karaktera, pa poziva sve ljude dobre volje da podrže ovaj način humanog djelovanja.

NENSY FIT

Fitnessom je, kaže Nevena, počela da se bavi za vrijeme studiranja.

„Moja mentorica Sanda Mešinović prepoznala je da ja to mogu da radim, a kada je ona bila odsutna ja sam ju mijenjala. Nakon nekog perioda počela sam da vodim svoje grupe Nensy fit u Fitness centru Energija“, rekla je za BUKU Nevena Stojaković.

PLANOVI

Nevena u četvrtak trči  Staru planinu- Midžor/57 kilometara.

„U julu idem na Vučko Trail i posebno se radujem toj trci, a imamo i podršku za tu trku, Info Media Group.  Do kraja godine planiram još par trka, Skakavac Trail i Dalmacija Ultra Trail“, kaže Nevena.

Sve zainteresovane poziva da se pokrenu i da trče.

„Vrlo je jednostavno. Mi imamo ekipu koja redovno trči i trenira. Svi zainteresovani mogu da nam se jave i priključe našim treninzima bilo kada. Stojimo na raspolaganju svima, pomoći ćemo koliko možemo savjetima oko ishrane, treninga, izbora opreme“, kaže naša sagovornica.

Izvor: buka