Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je prijem za karatistu “Ipona” Milana Gajanina, koji se okitio bronzanom medaljom u kategoriji do 40 kilograma na 22. Balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Nastupajući za reprezentaciju BiH u vrlo jakoj konkurenciji takmičara do 14 godina, Gajanin je ostvario tri trijumfa, a jedini poraz je doživio od vršnjaka koji ga je porazio i na prvenstvu BiH.

“Zadovoljan sam nastupima na Balkanijadi u Turskoj. Ovom prilikom želio bih da zahvalim svom treneru na odličnoj pripremi, kao i načelniku opštine na pruženoj finansijskoj pomoći”, istakao je Gajanin.

Sakan je pohvalio nastupe karatista kotorvaroškog “Ipona” u ovoj godini, sa željom da nastave u kontinuitetu da ostvaruju zapažene rezultate.

“Sportisti su najbolji ambasadori naše opštine i izuzetno sam ponosan na to kako oni prezentuju Kotor Varoš na međunarodnoj sceni”, rekao je Sakan.

On je dodao da će uvijek podržati učešća kotorvaroških sportista na međunarodnim turnirima.

Trener Karate kluba “Ipon” Branko Petrović podsjetio je da Gajanina krajem juna očekuje nastup na Svjetskom kupu u Umagu, gdje ima šampionske ambicije.

“Riječ je o izuzetno talentovanom dječaku, pred kojim je blistava karijera ukoliko nastavi sa predanim i odgovornim radom”, naglasio je Petrović.

(Srna)