Baletska predstava ”Kopelija” uspješno  je izvedena sinoć na velikoj sceni Narodnog pozorišta RS. Povod je obilježavanje trogodišnjice rada Prve baletske škole.

Na samom početku u ime Administrativne službe Grada Banja Luka gđa Ljubinka Dragojević je čestitala treći rodjendan Školi i izjavila da je Grad ponosan što ima osnovnu baletsku školu, koja se sa velikim entuzijazmom uključuje u razne gradske manifestacije.
Pred prepunom salom smjenjivale su se atraktivne koreografije, koje su izvele učenice Prve baletske škole Banja Luka. Mnoštvo varijacija klasičnog baleta praćenih glumom publika je ispratila velikim aplauzom.
Koreograf Dijana Kozarski se po završetku predstave obratila publici riječima: ”Nije bilo lako početi sa radom škole prije tri godine, ali evo nakon puno rada mi smo kao tim uspjeli da postavimo baletsku predstavu. Nadam se da će ovo biti dovoljno da se rad škole podrži od strane nadležnih institucija i da će baletske sale Prve baletske škole biti prepune učenika.”  
Prva baletska škola već 12. juna ima sljedeći nastup u Banskom dvoru i ovog mjeseca počinje sa upisom nove generacije učenika.