Da li ste ikada čule za “Explosion box”? Ako je vaš odgovor negativan, nemojte da ste iznaneđene, jer je to naziv za kutije koje su izuzetno popularne. U Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, sada su dostupne i kod nas.

Dvadesetjednogodišnja Ivana Vučić sasvim slučajno je, još prije šest mjeseci, pronašla fotografski prikaz pravljenja ovih kutija. Odlučila je da pokuša da je napravi sama, jer, kako nam je rekla, idealan su poklon.

– Moja prijateljica Slobodanka je odlična u preciznom crtanju, rezanju i sastavljanju, a ja sam kreativna i lako osmislim sve. Mi smo to spojile i ispale su naše “Poklon kutijice”. Pošto ona ima manje vremena od mene, ne možemo uvijek da zajedno radimo, ali mi ponekad pomogne i zato bih voljela da je pomenem – iskrena je talentovana Banjalučanka koja je inače student u Gracu. 

– Vidjela sam da u Banjoj Luci nema ovakvih kutijica, unikatnih i sa poklončićem unutra. Odlučila sam da počnem od svoa grada, a kasnije, možda, proširim dalje. 

Uvijek pokušavam da ispunim sve želje poručioca kutije i da svaki put bude jedinstvena. Volim da pitam šta osoba kojoj se poklanja radi, čime se bavi i da li ima neki hobi. Onda pokušavam da smislim odgovarajući poklončić za tu osobu, a koji se stavlja unutar kutije – ispričala nam je Ivana. 

U kutijicu mogu da stanu različite stvari: Fotofrafije, zajednički datumi, uspomene, stihovi, pjesme, simbolične riječi i sl., odnosno sve ono što ima emotivnu i sentimentalnu vrijednost naručioca i osobe kojoj je poklon namijenjen.

– Do sada sam pravila kutijice za apsolvente, zbog završenih studija, rođendane, voljenoj osobi, najdražoj mami, najboljoj drugarici,.. Pravila sam kutijicu i kao poklon za vjenčanje, takođe i za burme. Najboljoj profesorici sto su učenici poklanjali kutiju. Mašta je na vama, a ja je samo upakujem u mali kovčeg – dodala je Ivana.

Naposlijetku, Ivana nam je priznala da joj je ovo hobi, jer se kao posao ne isplati. Ona jednostavno voli da njeno slobodno vrijeme bude što kvalitetnije iskorišteno. U takvim situacijama, pravi kutije i njima iznenađuje drage ljude i srećna je, kaže kada vidi zadovoljna lica.

Pogledajte i kako te kutije izgledaju i izaberite jednu za vas dragoj osobi. Možete posjetiti i Ivaninu Fejsbuk stranicu, odnosno Unikatni Poklon kutak.