Iako je od mature Srednje škole Čelinac u Čelincu prošlo 20-ak dana, dolazak pradjede Stojana Aleksića (98) na proslavu kraja srednjoškolskog obrazovanja praunuku Nikoli (18) još se prepričava.

Malo ko je ostao imun na ovu lijepu porodičnu priču čije stablo se razgranalo do četiri punoljetne generacije. Tako je nakon pisanja “EuroBlica” o ovom interesantnom dvojcu, na vrata Aleksića pokucalo i rukovodstvo Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke.

Povezano sa: Pradjed Stojan došao na maturu praunuka Nikole

Kada su saznali da je Stojan vatreni navijač kluba iz Platonove ulice nisu mogli da sakriju oduševljenje, a ni da se odupru želji da upoznaju najstarijeg navijača crveno-plavih. Pradjedi i praunuku danas su odnijeli dresove Borca s njihovim imenima i brojevima.

Na Stojanovom dresu je broj 98, u skladu s godinama, dok je Nikola izrazio želju da na njegovom dresu stoji broj 16. Jednostavno, kaže, voli taj broj. A kako i ne bi, pa rođen je 16. decembra.

Ali tu nije kraj iznenađenjima koje je Borac pripremio za pradjedu i praunuka. Dobiće i sezonske karte za utakmice ovog kluba, a ono što je posebno obradovalo, ponajviše Stojana, jeste obećanje da će upravo on prvi udariti loptu u nekoj od sljedećih domaćih utakmica Borca u Premijer ligi BiH, koja počinje 22. jula.

– Zaista smo se obradovali dresovima, a o ostalim obećanjima da ne govorim. To je ispunjenje svakog sna. Pradjeda je presrećan – kazao je Nikola.

Dejan Kondić, portparol FK Borac, kazao je da je bilo veliko zadovoljstvo upoznati vjerovatno najstarijeg navijača crveno-plavih. Zajedno sa Borisom Udovičićem, direktorom marketinga, jutros se uputio ka Branešcima, nadomak Čelinca.

– Zahvaljujući tekstu koji je objavljen u “EuroBlicu” saznali smo za Stojana i Nikolu. Na ovaj način želimo da Borac na neki način još više približimo njegovim navijačima, ne samo u Banjaluci, nego i u drugim okolnim, manjim mjestima. Posebno nas je fasciniralo to da Stojan veliku ljubav koju gaji prema klubu iz Platonove ulice prenosi i na Nikolu. Osim toga, Stojan nam se povjerio i rekao da mu je Borac jedini u srcu, a da ga klubovi velike četvorke nikada nisu privlačili – kazao je Kondić.

Izvor: blicrs