Volite avanture i neobične predjele? Ako je vaš odgovor DA, počnite sa pakovanje “backpakera”, jer ovog puta vodimo vas na neočekivana mjesta koja su najljepša tokom ljeta.

Vrijeme je da ovo ljeto bude najljepše, najneočekivanije i najzanimljivije do sad! To naravno možemo da ostvarimo jedino ako zađemo u zanimljve destinacije koje nisu toliko otkrivene i koje čekaju da ih proučimo uzduž i popreko!

Mi, moderne verzije Indiane Jones, nemamo ništa protiv da se bućnemo u Sifnosu u Grčkoj ili da surfujemo u Tofinu, vjerujući turističkim znalcima koji su napravili jedan zanimljiv putopisni vodič.

Zato krećemo redom.

1. Sifnos, Grčka

Navikli smo da svi putevi vode u Grčku, ali zašto baš skoro svi da vas odvedu na Krf, Skijatos, Krit, Rodos ili Mikonos. Grčka je mnogo više od toga. Ostrvo Sifnosa treba da bude na vrhu liste onih koji traže opušteniji i kulturni bijeg. Rustično ostrvo poznato je po svojim aromama, lopaticama od leblebija, kao i po kuvanoj jagnjetini u vinu i začinima. Okrečena sela, skrivene plaže i savršena klima, kao i 227 crkava duž obale su pravi izvori dobrog odmora sa kulturnim momentima. Ako volite romatiku, preporuka je da odsednete u The Elies Resort!

2. Farska ostrva 

Impozantna ostrva sa prelijepim predjelima sa toplim mještanima, govori o jednoj zanimljivoj kulturi koja ima svoj jezik, običaje, umjetnost. Drevne tehnike očuvanja mesa, ribe i jaja su još uvijek u upotrebi i probaćete ukuse koje sigurno niste imali do prilike. Pravi raj za gastroljubitelje.

3. Adelaide, Australija

Mjesto ljubavi, mira i hrane je drugi naziv za Adelaide. Ovdje možete da probate organsku picu, vino i margarite, ali u 130 godina staroj crkvi. Ako vas put nanese put na ovaj dio svijeta i budete bili baš u Adelaide, odsjednite u hotelu The Mayfairu.

4. Portugal

Ljepota ove zemlje se oglede u plažama koje su zaista breathtaking sa zelenim planinama, spektakularnim liticama i sakrivenim mjestima za kupanje. Ako ste surfer, pravac Nazare, a ako volite brzi hod po gradovima, obavezno posjetite Lisabon i Porto. Areias do Seixo je smještaj u blizini Lisabona koji se mnogima dopao, a u “taškama” malim portugalskim restoranima, morate probati lokalnu hranu.

 

5. Aland ostrva, Finska

Ljeto je idealno vrijeme za posjetu neotkrivenim ostrvima u Finskoj. Toplo vrijeme i dugi sunčani dani će vam dozvoliti da arhiološki pristupimo otkrivanju predjela. Slobodno možete da se upustite u avanture sa kajacima, uživaćete. Postarajte se da se čekirate u Hermit Cabin u rustičnom smještaju koji će vam obezbijediti i dozu mira i uživanja.

6. Kopenhagen, Danska

Pravo vrijeme za posjetu glavnog grada Danske je upravo ljeto. Vrijeme je odlično, a kulinarska scena, pa savršena! Znamenitosti, muzeji i slatke ulice već čekaju na nas, a Hotel Nimb je velika preporuka.

7. Tofino, Britanska Kolumbija

Epično mjesto koje se naziva surferskim rajem. Takođe, pošumljeni dijelovi su idelani za pješačenje, a moći ćete da vidite i medvjeda koji hvata ribu. Dakle, za one koji vole raznolikosti Tofino to sve pruža i još po (svašta) nešto!

 

8. Namibija

Afrička destinacija koja kombinuje prelijepe pejzaže, divljinu, pustinju i obalu. Uživanje za ljubitelje prirode, još netaknute, još neotkrivene.

9. Indonezija

Ovo je naš prijedlog za onu vrstu putovanja koje će skoro skroz da izuzme turiste. Možete istraživanje početi jedrenjacima, a obavezno morate da vidite vulkane ili da uživate u ronjenju i koralima, plivate sa ajkulama… Avantura – zagarantovana.

10. Donja Kalifornija, Meksiko

I još jedno oduševljenje će biti za one koji vole da se kreću uzduž i poprijeko preko neke veće lokacije. Na obalama Tihog okeana obećava dobre provode na plaži, a kažu za Baja vino važi da je najbolje. Poslije provoda možete se odmoriti u hotelu Villa del Valle!

 

(elle)