Naslovna Emotivni Život Ljubav i Seks Odnosi sa partnerom: Kako neočekivana trudnoća utiče na emotivnu vezu?

Odnosi sa partnerom: Kako neočekivana trudnoća utiče na emotivnu vezu?

Saznajte šta sve možete da očekujete od svog partnera, ali i od svog tijela kada neočekivano ostanete u drugom stanju.

Bilo da je vaša veza duga ili kratka ukoliko je niste planirali, trudnoća će u vaš život unijeti mnoge promjene. Promijenićete se vi kao žena, mijenjaće se vaše tijelo i psiha, ali i vaš odnos sa partnerom.

A evo i na koji način..

Hormoni

Stres koji donosi neplanirana trudnoća može pojačati djelovanje trudničkih hormona. Nerijetko taj stres dovodi do razmirica među partnerima. Žene mogu da se osjećaju zbunjeno, usamljeno, neshvaćeno i preplašeno. Sve te osjećaje dodatno podstiče rad hormona. Međutim, i njihovi partneri mogu da se osjećaju na isti način.

Prva godina braka je još veći izazov

Ako se odlučite na brak zbog trudnoće, možda otkrijete da to ‘blaženo’ stanje nosi i neke ne baš svijetle trenutke za mladence. Partneri sve vrijeme uče jedno o drugom, a kad dođe dijete, odnos postaje još veći izazov. Iako u braku ne cvjetaju ruže sve vrijeme, kako dijete raste, briga o njemu dovodi do toga da se i partneri međusobno bolje upoznaju, a veza među njima postaje sve jača.

Zajedno sazrijevate

Pogotovu ako ste oboje jako mladi. Zajedno ‘odrastate’ i sazrijevate snoseći odgovornost i brinući se za dijete.

Partnerska zahvalnost

Trudnoća i dijete učiniće da se osjećate kao porodica više od bilo kojeg ‘papira’. Možda se ponekad i zapitate da li biste uopšte ostali zajedno da vas neplanirana trudnoća nije zauvijek spojila?

Ispravan razlog za ulazak u brak

Zasigurno ćete se i vi i partner zapitati da li ste u brak ušli samo zbog djeteta? Brak je težak i s djecom i bez njih, a posljednje što vam treba je da se brinete da li ste se vjenčali iz pravih razloga.

(yumama)