Muzički festival “Kastel Rock Fest” završen je nastupom bendova “Neverne bebe” i “Parni valjak”, koji su najvećim hitovima oduševili brojnu banjalučku publiku.

Dva kultna benda nastupila su posljednjeg dana festivala i na taj način zaokružila rokenrol događaj koji se odvijao unutar tvrđave Kastel u gradu na Vrbasu.

Festival, koji je donio sjajne svirke, otvorili su Kiki Lesendrić i “Piloti”, koji su bezvremenskim pjesmama zabavljali okupljene Banjalučane. Nakon njih, iste večeri publiku je zabavljao sastav “Vatra”. Bend koji dolazi iz Virovitice energičnim nastupom pobrao je simpatije prisutnih.

Prvo veče “Kastel Rock Festa” zatvorila je regionalna zvijezda pop muzike Toni Cetinski, koji je pjesmama najviše dirnuo pripadnice nježnijeg pola, koje su i činile veći dio publike. Cetinski je izrazio veliko zadovoljstvo reakcijom publike i obećao da će se ponovo vratiti u grad na Vrbasu.

I druge festivalske večeri bilo je uzbudljivo, jer su svirali “Bajaga i Instruktori”, “Urban & 4” i “Let 3”. Iako vrijeme nije obećavalo, a kiša je padala do početka koncerta, Banjalučani nisu odustali od dobrog rok zvuka, te su u velikom broju podržali i ovu festivalsku noć.

Lokve poslije kiše na tvrđavi nikome nisu smetale, a neki su, poneseni atmosferom, čak i zaplesali u njima. Sa Kastela su odjekivali veliki hitovi “Bajage i Instruktora” – “Kad hodaš”, “Džezeri”, “Moji su drugovi”…

Nakon što je Bajaga rastjerao oblake i zagrijao publiku, nastupila je grupa “Let 3”, te svojim nastupom učinila drugu noć “Kastel Rock Festa” nezaboravnom.

Članovi riječkog hard rok benda “Let 3” su savršeni šoumeni, ali još bolji muzičari. Tokom izvođenja pjesme “Izgubljeni” po bini su rasuli perje, a prvi šok publici bio je njihov izlazak na scenu u jaknama na koje su našivene gole Barbi lutke.

Na kraju je svojim nastupom publiku počastila grupa “Urban & 4”, koju Banjalučani uvijek dočekaju širom raširenih ruku. S obzirom na to da je prvi koncert počeo sat vremena kasnije, pa je samim tim kasnio i nastup grupe “Urban & 4”, Damir je nekoliko puta negodovao što su posljednji i poručio da će drugi put doći u “pristojnijem” terminu.

 

Izvor: NN