Hormonske promjene koje uzrokuju trudnoća i porođaj odražavaju se i na jednu od najvažnijih ženskih aduta – na kosu. Evo kako pravilnom upotrebom kokosovog ulja možete spriječiti neprijatnu pojavu opadanja kose…

Kokosovo ulje važi za “super hranu” kako za tijelo tako i za kosu. Tako ga nazivaju jer ima antigljivično i antibakterijsko dejstvo, a takođe je i bogato mineralima i vitaminima.

Kokosovo ulje stimuliše rast kose zbog svojih proteina, a ulje sprječava gubitak proteina koji uglavnom dovodi do slabljenja i lomljenja vlasi. Upotrebom dva puta nedjeljno uz masažu tjemena primijetićete poboljšanje cirkulacije i povećanu hidriranost tjemena.

Kako koristiti?

Ljudi koji pokušavau da zaustave opadanje kose bi trebalo da ga koriste toplo, tako što ga umasiraju nježno u tjeme. Na ovaj način kokosovo ulje prodire duboko u folikule, te hrani i jača dlaku.

Kako biste postigli najbolje rezultate, trebalo bi da ga malo zagrijete prije nego što ga nanesete na kosu. Nanesite ulje u većoj količini na kožu glave i nježno ga utrljajte kako biste ga ravnomjerno rasporedili po cijeloj površini kože.

Trebalo bi da obratite pažnju na temeljno pranje kose jer nepravilno pranje može dovesti do zapušenja otvora na koži i spriječiti rast kose.

Za kokosovo ulje se smatra da je efikasno i za tretiranje vaški, pa čak i bubuljica koje se ponekad mogu pojaviti na koži glave. Ono ne samo da stimuliše rast kose već i čini da vaša kosa izgleda zdravo i sjajno, uklanja perut i vaške i pruža hidrataciju.

(YM)