Nakon regionalnog uspjeha pjesme „Prstima“, Banjalučanka Vanja Mišić, objavila je novi singl i spot pod nazivom „Leptiri i kornjače“.

Pjesma je, prema njenim riječima, lepršava i nježna, a istovremeno, daje i dozu melanholije bez koje ne može da zamisli svoje pjesme.

– Potrudili smo se da se i kroz sam spot poigramo sa najnevinijim ljudskim osjećajima, jer djetinjstvo i jeste takvo, veselo, šareno i bezbrižno. Otud animacija, otud boje i fina energija koju smo smjestili u četiri minute svijeta po našoj mjeri – poručuje Mišić.

Pjesmu je producirao Silvio Pasarić u studiju u Zagrebu, kojem se u miksu i masteringu pridržio i Mark Silver. Vanji i pratećem bendu „Moondance“ pridružio se i kvartet HRT- ovog džez orkestra: Antonio Gečerk i Zvonimir Bajević na trubi, Oliver Ereš na tenor saksofonu, predvođeni Andreasom Marinelom.

Tekst za „Leptiri i kornjače“ napisala je Vanja Mišić, a sa njom su je aranžirali Dario Sandić, Sanja Čolić Zelić, Branko Stolić, Dario Gajić. Za produkciju i montažu spota zaslužan je Žarko Kalaba, a za animaciju Ognjen Radumilo.

– Pjesma je nastala prije šest mjeseci. Toliko je trebalo vremena od prvog napisanog tona do same realizacije. Mislim da je ova numera mene našla. Jedno jutro sam je samo otpjevala, zapisala i počela da je radim sa bendom – objašnjava Mišić.

Pjesma „Prstima“ donijela joj je saradnju sa „Dallas recordsom“, ulazak na regionalno tržište i poznanstvo sa Silviom Pasarićem.

– O tome sam sanjala ranije i radila na tome da se obistini. Očekujem da „Leptire i kornjače“ ljudi čuju otvorenog srca i da ih ova pjesma vrati u neko srećnije vrijeme bar na četiri minute. Silvio je sjajan producent i zanimljiv čovjek koji je umnogome pomogao da ova pjesma zvuči ovako. Neopisivo je važno imati producenta koji zna šta želite i koji vas razumije u potpunosti – smatra Mišić.

Na jesen „Poslije ljubavi“

Vanja Mišić i njen bend su uvijek „u kontri“, pa kada dođe ljeto „razbježe se po festivalima i morima“.

– Već šest godina pjevam i trudim se da postanem ime koje će biti značajno jednog dana na sceni, kako našoj tako i regionalnoj. Potrebno je dosta truda, vremena i novca da bi se to postiglo. Na jesen izlazi novi singl „Poslije ljubavi“ i jako se radujem. Potpuno je drugačiji od ovog i mislim da će se uklopiti u jesenju atmosferu – rekla je Mišić.

Izvor: blicrs