Branka pod velom a Nikola u bijelom odijelu. Poslije 50 godina braka, ljubavi i poštovanja bračni par Pavlišin se prisjetio daleke 1967. godine kada su se jedno drugom zakleli na ljubav i izgovorili sudbonosno “da”.

Tim povodom priredili su zabavu za najbližu porodicu i prijatelje u svom domu u Boriku. Uz bogat ručak, slavljeničku tortu i muziku evocirali su uspomene na pet decenija zajedničkog života posvećenih najviše djeci i sportu.

– Ovo je prva od tri planirane proslave. Željeli smo da obradujemo kćerku Draganu koja je došla iz Amerike. Na ljeto ćemo obradovati i sina Mišu koji takođe živi u inostranstvu, a na samu godišnjicu 23. decembra, slavićemo Branka i ja sami. Opstali smo ovoliko dugo jer se volimo i uvijek smo nasmijavali jedno drugo – kazao je Nikola – Braco Pavlišin.

Ljubav je planula zahvaljujući rukometu kojem je Nikola kao nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” i trener posvetio skoro cijeli život a i Branka se jedno vrijeme bavila ovim sportom po kojem je Banjaluka nadaleko čuvena.

Upoznali smo se jer smo oboje bili u sportu i istom društvu. On je bio u rukometaš Borca, a ja sam se bavila rukometom i gimnastikom. Viđali smo se i u klulturno-umjetničkom društvu “Veselin Masleša”. Zabavljali smo se dvije-tri godine prije vjenčanja. Mislim da me zaprosio preko razglednice koju mi je poslao iz vojske u kojoj mi je rekao da sam ja njegov izbor za cijeli život – priča Branka.

U proteklom ratu doživjeli su najteže momente za svih 50 godina.

– Jedno vrijeme nisam znala gdje se nalazio na ratištu, a čula sam da je cijeli pedagoški puk poginuo. Teški momenti su nam bili i kada su nam djeca otišla od kuće. I sin i kćerka su se bavili rukometom, pa su otišli u svijet za loptom. Teško mi je da uopšte i pričam o tim trenucima, ne volim ni da ih se sjetim – ispričala je Branka.

Slobodno vrijeme provode aktivno i uvijek imaju vremena za prijatelje.

– Iako smo dugo godina u penziji, i dalje živimo život punim plućima. Idemo u šetnje,  nastojimo da održimo kontakte sa svim našim prijateljima, kojih na sreću imamo mnogo. Recept za uspjeh u braku i životu su ljubav, razumijevanje i poštovanje. Bez toga teško bilo kakva veza da uspije – kazao je Nikola.

Čestitke

Povodom velikog jubileja bračnog para Pavlišin,  čestitke su stigle sa svih strana.

Želje za dobro zdravlje i čestitke dobili smo od brojnih  rukometnih radnika, do ANIP “Veselin Masleša” a posebno draga nam je i ona od gradonačelnika Igora Radojičića koji je svojevremeno bio u mojoj rukometnoj školi – kazao je Nikola.

(glas)