Prava porodična drama u Slatini kod Laktaša. Sumnja se da je otac fizički i seksualno zlostavljao troje maloljetne djece. I to godinama, sve do prije nekoliko dana kada je alarm upalila komšinica koja se nedavno doselila u Slatinu.

Mještani u čudu. I sami su za priču čuli iz medija.

“Baš ovdje da je, okolina naše Slatine, ne znam. Bilo je i pijanih, svakakvih, ali nisam čula takvo nešto baš, maloljetnu djecu da su…”, ispričala je mještanka Slatine.

Djeca su sada smještena u Sigurnu kuću. Policijska istraga još nije okončana. Saslušano je više osoba. Slučaj je predat banjalučkom Okružnom tužilaštvu. Zbog zaštite maloljetnika ne daju više informacija.
Navedeni predmet dodijeljen je postupajućem tužiocu u rad”, navedeno je iz Okružnog tužilaštva.

okruzno javno tuzilastvo

Iz policije potvrđuju da je osumnjičeni i dalje na slobodi, jer za pritvor, kažu, moraju da budu ispunjeni zakonski uslovi. Zato u Sigurnoj kući za bezbjednost djece koja su sada kod njih smještena, ne mogu da garantuju

“Svjedoci smo vrlo često da nasilje i kad dođe do odvajanja članova porodice od nasilnika da nasilnici vrlo često ne odustaju lako. Obično su žena i djeca ti koji budu izmješteni iz porodice, počinitelj nasilja ostaje kod kuće. On na neki način postaje rizik”, navodi Dijana Đurić, psiholog u Sigurnoj kući.

nasilje u porodici

O slučaju zlostavljanja djece u Slatini ćute u Centru za socijalni rad u Laktašima. Iako dijete u porodici ima posebnu pomoć i zaštitu, Ministarstvo porodice samo prošle godine evidentiralo je više od 500 djece koja su bila žrtve nasilja.

(ATV)