Gradska “Toplana” će obavijestiti komunalnu policiju i pokrenuti prekršajni postupak pred sudom protiv firmi koje isključuju potrošače sa sistema centralnog grijanja bez saglasnosti ovog komunalnog preduzeća.

– U “Toplanu” su stigle potvrde firmi koja su uradila takva isključenja “Epi” iz Gradiške, kao i banjalučke firme “Intermetal”, “Grijanje”, “Euromont”, “Termomontaža”, “Vodomont”, “Tehsan”, “Gri-vent”, “Vodoterm” i “Al klima”. Radovi na instalacijama nisu dozvoljeni bez pismene saglasnosti “Toplane”, a pomenute firme su se oglušile o odluku o opštim uslovima za isporuku toplotne energije grada kojom su regulisani uslovi za priključenje ili isključenje kućnih instalacija – rekao je v.d. direktora “Toplane” Mićo Milovanović.

Prema njegovim riječima, “Toplana” je primorana da ove firme prijavi.

– Apelujem na firme da ne rade isključenja sa sistema grijanja jer krše zakon zbog čega ćemo protiv njih preduzeti sve zakonske mjere – istakao je Milovanović.

Gradska “Toplana” će obavijestiti komunalnu policiju i pokrenuti prekršajni postupak pred sudom protiv firmi koje isključuju potrošače sa sistema centralnog grijanja bez saglasnosti ovog komunalnog preduzeća. – U “Toplanu” su stigle potvrde firmi koja su uradila takva isključenja “Epi” iz Gradiške, kao i banjalučke firme “Intermetal”, “Grijanje”, “Euromont”, “Termomontaža”, “Vodomont”, “Tehsan”, “Gri-vent”, “Vodoterm” i “Al klima”. Radovi na instalacijama nisu dozvoljeni bez pismene saglasnosti “Toplane”, a pomenute firme su se oglušile o odluku o opštim uslovima za isporuku toplotne energije grada kojom su regulisani uslovi za priključenje ili isključenje kućnih instalacija – rekao je v.d. direktora “Toplane” Mićo Milovanović. Prema njegovim riječima, “Toplana” je primorana da ove firme prijavi. – Apelujem na firme da ne rade isključenja sa sistema grijanja jer krše zakon zbog čega ćemo protiv njih preduzeti sve zakonske mjere – istakao je Milovanović.

(Glas)