Ansambl narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“ Banja Luka organizuje Festival srpskog folklora 2017. na ljetnoj sceni tvrđave Kastel, od 7. do 9. jula.

Prvo festivalsko veče – 7. jula predviđeno je za zajednički koncert tri najveća banjalučka društva: ”Masleša”, ”Čajavec” i ”Pelagić”.

Drugo festivalsko veče – 8. jula nastupa Biljana Krstić i orkestar Bistrik, dok je treće festivalsko veče rezervisano za nastup gostujućih ansambala: SCA „Oplenac“ iz Toronta, FA „Vila“ iz Novog Sada, CTKU „Abrašević“ iz Bačke Balanke i ANIP „Masleša“ kao domaćin.

Cilj Festivala, kako je saopštio organizator – jeste povezivanje Srba iz regiona i dijaspore, očuvanje srpske tradicije, kulture i običaja, ali i prilika da se pokaže najbolje od onoga što srpski folklor nudi.

“Pomenuti učesnici su svakako među najboljima u svojim oblastima, te se samim tim garantuje vrhunski program banjalučkoj publici ali i mnogobrojnim turistima”, naveli su u saopštenju.

Festival su, između ostalih, podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kabinet predsjednika RS, kompanija “M:tel” i KC Banski dvor. Ulaznice se mogu nabaviti svakog dana u periodu od devet do 23 časa na Trgu Krajine, ali i svake festivalske večeri na ulazu u Kastel.

(ATV)