Volonteri Humanitarnog udruženja “Iskra života” prikupljaće narednih pet dana u Banjaluci priloge građana za kupovinu inhalatora neohodnog za liječenje Milane Gajić oboljele od najtežeg oblika epilepsije – Laforine bolesti.

Novi inhalator, koji košta 1.200 KM, mogao bi da eliminiše sve bakterije koje bi Gajićeva mogla da unese disanjem, a posebno je važan jer je jedna od bakterija otporna na antibiotike, saopšteno je iz udruženja. 

Akcija prikupljanja priloga organizovana je juče i trajaće danas, te u ponedjeljak i utorak, 10. i 11. jula, na Trgu Krajine, kod zgrade Pošte, ispred Narodnog pozorišta i na lokaciji nekadašnje pijace u naselju Obilićevo. 

Svi humani ljudi moći će da svoje priloge ubace u postavljene kutije za tu namjenu u danima trajanja akcije od 11.00 do 15.00 časova i od 17.00 do 21.00 čas

Dvadesetčetvorogodišnja Milana Gajić iz Banjaluke 10 godina boluje od Laforine bolesti, a zbog tegoba neprestano je u krevetu i zavisi od cjelodnevne njege svojih roditelja. 

Ukoliko se u akciji prikupi više novca od iznosa neophodnog za nabavku inhalatora, ta sredstva biće donirana volonterskoj Pravoslavnoj ambulanti “Sveti Luka” za nabavku medicinskog materijala i opreme. 

Riječ je o ambulanti u kojoj građani koji nemaju zdravstveno osiguranje mogu da bez uputa besplatno obave neophodne preglede i druge medicinske intervencije.

Izvor: Srna