Brojnim hitovima i promocijom novog albuma “Ljubav spasiće svijet” mališani Dječijeg hora “Vrapčići” poslali su svojevrsnu muzičku poruku mira sa tvrđave Kastel.

Ljetnji koncert održan u utorak uveče, bio je 12. na ljetnjoj pozornici a brojna publika je i ovaj put popunila sva mjesta.

Bilo je fenomenalno i zadovoljan sam svim onim što smo pružili publici. Ovim koncertom sumirali smo uspješnu radnu godinu. Mališani su izvela 20 pjesama a promovisali smo novi album “Ljubav spasiće svijet”. Svi članovi su vrijedno vježbali i pokazali da imaju talenta za muziku. Nedavno smo snimili i spotove za pjesme “Babaroga” i “Moj tata” – kazao je rukovodilac “Vrapčića” Branislav Đaković.

Na koncertu su promovisani novi članovi hora, kao i novi solisti.

– Svi oni imaju potencijala da budu veliki pjevači. Činjenica da je od 24 izdanja “Đurđevdanskog festivala” do sada pobijedilo čak deset članova našeg hora govori da kvalitetno radimo svoj posao – rekao je Đaković.

Ljetnju zabavu upotpunili su nastupi miljenika banjalučke publike Teodore Ratković, Sergeja Pajića i Katarine Praće.

“Vrapčići” su kao i svaki put bili posebno motivisani za koncert. Kažu da treme nije bilo jer nastupaju tokom cijele godine. Osmogodišnja Teodora Barac kaže da je presrećna na svakom nastupu.

– Radosna sam što sam nastupala pred ovolikom publikom. Bilo je zaista predivno a pjesme koje sam izvela “Đačka ljubav” i “Ljubav spasiće svijet” bile su dobro prihvaćene i pozdravljene velikim aplauzom – kazala je Teodora.

Njen šestogodišnji kolega David Čulić kaže kad poraste želi da se bavi i muzikom i sportom.

– Biću fudbaler i pjevaću. Na koncertu mi je bilo lijepo, nisam se nešto umorio, a ni spremao dugo. Kad jednom čujem pjesmu, odmah je i zapamtim. Pjevao sam “Kul tip” i “Lake cipele”– rekao je David.

Planovi

Branislav Đaković rekao je da “Vrapčiće” do kraja 2017. godine očekuje obiman plan a samim tim i brojne obaveze.

– Pripremamo nove pjesme, a na jesen imamo niz gostovanja u zemlji i regionu, a najznačajniji su oni u Novom Sadu i u Centru “Sava” u Beogradu. Dobro ćemo se pripremiti i za završni koncert u decembru tako da nas u narednih šest mjeseci očekuju brojne obaveze – kazao je Đaković.

(glas)