Ako želite posebno ukrasiti vaše dvorište ovoga ljeta to ćete jednostavno napraviti uz pomoć automobilskih guma. Evo i kako.

Na Masterrukodelia blogu pronašli smo fotografiju divnih dekorativnih šolja napravljenih od automobilskih guma koje mogu poslužiti kao saksije za cveće u vašem dvorištu, a dovoljne su velike i za malu začinsku ili povrtnu bašticu.

Od materijala su vam potrebne 4 gume, 2 manje i dvije veće, boja u spreju i oštar nož ili skalpel sa kojim ćete moći rezati gume.

Većim gumama odrežite vrh tako da dobijete široki otvor i ravnu površinu. Odrezani dio će vam poslužiti kao tanjir za šolje, a od njega odrežite i po jednu tanju traku od koje ćete napraviti dršku.

šolje

Jednostavno, na zemlju postavite odrezani dio gume sa licem okrenutim prema gore. Na “tanjir” stavite manju gumu, a na malu gumu stavite veću tako da široki otvor bude okrenut prema gore. Gume možete pričvrstiti ekserima ako želite, ali nema potrebe pošto kad stavite zemlju sve će stajati na svom mjestu, svakako ih nećete pomjerati.

Od trake koju ste odrezali oblikujte dršku za šolju i nju pričvrstite ekserima.

Na samom kraju vašu šolju obojite i ukrasite bojama po želji, napunite zemljom i posadite biljke. Kako vam se sviđa ova ideja?

 

(lpm)