Policija je tužilaštvu prijavila Igora Zrnića (45) iz Banjaluke, osumnjičenog da je 18 godina varao sugrađane, te stanovnike opštine Gradiška, saznaju “Nezavisne” nezvanično.

Podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rezultat su zajedničkih i koordinisanih aktivnosti pripadnika Policijske uprave Banjaluka i Policijske uprave Gradiška, u akciji kodnog naziva “Nalog”.

“Lice se sumnjiči da je od 1998. godine do jula 2016. godine, na području grada Banjaluka i opštine Gradiške, predstavljajući se kao poznata i uticajna ličnost, dovodio u zabludu oštećene da im može obezbijediti zaposlenje, dobijanje odgovarajuće stručne spreme, dobijanje kreditnog plasmana, posredovanje u prodaji prehrambenih artikala, mašina i druge robe, na osnovu usmenog dogovora sa oštećenima od njih uzimao novac koji je zadržao za sebe i trošio za svoje lične potrebe”, saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Dodala je da je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju oštećenih i sa njima najčešće dogovarao sastanak na poznatijim mjestima, gdje se pojavljivao sa iznajmljenim skupocjenim vozilima i odjeven na način da je ostavljao utisak da se radi o uticajnoj osobi koja može da realizuje dogovor.

“Na taj način dovodio ih je u zabludu da će za uzeti novac završiti obećani posao”, navela je Markanovićeva.

Zrnića terete da je prevarama prisvojio oko 216.600 maraka.

(nn)