Vanja Pejaković iz Maslovara kod Kotor Varoša prebačen je u bolnicu u Mota di Livenci u blizini Treviza gdje će biti nastavljeno njegovo liječenje nakon što je doživio tešku povredu kičme na ekskurziji u Italiji.

Nesreća se dogodila prije nepuna dva mjeseca od kada je Vanja bio smješten u bolnici kod Vićence.

– Vanjino stanje je stabilno i bolje nego ranije i stabilizovano mu je disanje. Planirano je da u novoj bolnici bude dodatno stabilizovano stanje u vezi sa ishranom kako bi tijelo bilo što snažnije za dalje napore koje Vanju očekuju u nastavku liječenja. Ovdje je usluga na visokom nivou i ohrabruje činjenica da Vanja svakim danom jača i vidljiv je napredak u odnosu na stanje u kojem je primljen poslije povrede – rekao je za MKV Vanjin otac Saša Pejaković koji se nalazi u Italiji.

On je zahvalio svim ljudima u Italiji koji su pomogli u Vanjinom dosadašnjem liječenju, ali i svima u rodnom Kotor Varošu i šire koji se bore da prikupe novac za nastavak terapija.

Humani ljudi su i dalje potrebni Vanji kako bi dobio utakmicu života. Vanja je bio na putu da ispuni svoju životnu želju i jednog dana bude veliki igrač. Virtouz sa košarkaškom loptom je na utakmicama dokazao da to nije samo pusti san, ali ga je sudbina zaustavila u najboljim godinama. Umjesto borbe za nove pobjede pod obručima, naš Vanja bije bitku u najvažnijoj utakmici života.

Koliko će ovaj meč imati četvrtina niko ne zna, ali znamo svi da u tom sudbinskom meču moramo biti u isto vrijeme i publika koja ga bodri i saigrači u njegovom timu koji će mu asistirati na putu do pobjede.

Vanja dobija veliku podršku sa svih strana, a video koji su napravili njegovi Maslovarci treba da bude svima podstrek da bar još jednom pozovu 1416 i doniraju jednu KM. Do kraja liječenja ima još mnogo vremena, ali ne i za humanitarni poziv na broj koji je u saradnji sa “M:telom” aktivirao kotorvaroški Crveni krst i koji će biti u funkciji do kraja mjeseca.

Još su aktivni i računi koji su otvoreni u UniCredit banci na ime Vanjine majke Dubravke na koje je moguće uplatiti pomoć iz BiH i inostranstva.

Izvor: mojkotorvaros