Mile Kasapović iz Rekavica kod Banjaluke jedva je izvukao živu glavu kada ga je danas, oko 17:30 časova, u blizini porodične kuće napao ni manje, ni više, nego medvjed.

Kasapović priča da je krenuo prema obližnjoj prodavnici kada se niotkuda pojavio mrki medvjed i krenuo prema njemu.

– Taj trenutak se ne može opisati riječima. Jednostavno se zaledite u mjestu. Medvjed je krenuo prema meni i na kraju me udario u rebra – ispričao je Mile trenutak koji kako kaže nikad neće moći da zaboravi.

Mile je, kako pričaj tek izašao iz kuće, prošao 50-tak metara kada ga je medvjed zaskočio iz obližnjeg jarka.

– Nije to bio manji medvjed, već krupna zvjer. Kada me udario uspio sam nekako ustati i pobjeći prema glavnom putu, a on se izgubio u šumi – ispričao je Kasapović.

Tu priči nije kraj, jer je isti medvjed i sinoć posjetio imanje Kasapovića, kada se okupao u njihovom dvorištu.

– Kako su velike suše, napunili smo burad sa vodom, a medvjed je došao i sinoć poput čovjeka okupao se u jednom buretu, a zatim mirno otišao – prica Mile.

Mještani Rekavica kažu da ih je zbog svega što se događa strah jer je očigledno da su se medvjedi spustili do kuća koje su uz sami put i napadaju sve što im se nađe na putu, pa i ljude.

– Strah je veliki. Evo mi smo odmah uz glavni put, a komšija je napadnut stotinjak metara odavde. Nešto se pod hitno mora učiniti inače će se dogoditi tragedija – izjavila je za “EuroBlic” mještanka Rekavica.

Izvor: blicrs