Ovogodišnje takmičenje 4 CROSS DAJAK biće održano 30. jula na rijeci Vrbas, kod Zelenog mosta, sa početkom u 16 časova.

„I ovog ljeta, u pripremi je nova, ali i nešto drugačija brzinska trka dajak čamaca, u organizaciji Nektar Dajak kluba, što će sigurno doprinijeti promociji i afirmaciji ove autentične banjalučke vještine“, saopštili su organizatori.

Takmičenje će se odvijati po principu 4-cross, tj. četiri takmičara startuju istovremeno i trkaju se na kratkoj dionici, kod Zelenog mosta. Trka se vozi uzvodno i nizvodno, a na stazi su postavljene bove oko kojih se učesnici moraju okrenuti. Cilj je odvesti stazu bez grešaka i stići prvi na cilj. Namjerni fizički kontakt za vrijeme vožnje znači diskvalifikaciju. Pobjednik i drugoplasirani iz svake vožnje prolaze u naredni krug i tako sve do finala u kojem će se saznati ko je najbrži i najvještiji dajakaš. Svi oni koji žele učestvovati u trci, a nemaju svoju opremu odnosno dajak čamac, moći će koristiti čamac koji će biti obezbjeđen na dan takmičenja.

Prijave su već otvorene, a da biste se prijavili potrebno je poslati ime i prezime, datum i mjesto rođenja, te kontakt telefon na e-mail: dajak.klub@gmail.com. Više informacija o takmičenju moguće je dobiti na telefon broj: +387 65 517 261.