Dragan Radaković iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je na području Banjaluke prijeteći nožem opljačkao tri prodavnice iz kojih je ukrao oko 1.700 maraka i tom prilikom nožem povrijedio vlasnika jedne radnje.

Na teret mu se stavlja i pokušaj pljačke još jedne prodavnice iz koje ga je otjerao vlasnik pa je ostao bez plijena. Sve pljačke je počinio maskiran i sa kapuljaču na glavi.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević, navodeći inicijale, kazao je da je Radaković uhapšen u četvrtak i da je tom prilikom pružao i otpor.

Prilikom hapšenja D. R. je  napao policajca, ali je brzo savladan. Teretimo ga za tri razbojništva tokom kojih je u jednom slučaju nožem ubo vlasnika prodavnice i pokušaj razbojništva. Nakon ispitivanja predat je u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva – rekao je Spasojević.

Radaković je prvo razbojništvo počinio 7. aprila kada je opljačkao prodavnicu “Vesna” u banjalučkoj ulici Jovana Raškovića. Tom prilikom je nožem u grudi ubo vlasnika Đorđa M. (59) i ukrao 300 maraka i pobjegao. Ovaj trgovac je u pomoć pozvao sina koji ga je odvezao u Hitnu pomoć.

Samo nekoliko dana kasnije 29. aprila Radaković je opet djelovao u ulici Đure Đakovića gdje je maskiran i prijeteći nožem od radnice prodavnice oteo oko 70 maraka.  Zatim je 8. maja takođe maskiran upao u prodavnicu “Daca i Ana” u ulici Miloša Obilića odakle ga je vlasnik otjerao gađajući ga kupusom i drugom robom. Četvrtu pljačku počinio je 12. maja u ulici Svetozara Markovića gdje je od radnice jednog supermarketa prijeteći nožem oteo 1.300 maraka.

(Glas)