Sezona kupanja na otvorenim bazenima u punom je jeku. Bazeni su puni kao šibica, a mogli bi biti otvoreni i u septembru ako visoke temperature potraju, kazali su nadležni koji njima upravljaju.

“S obzirom na to da su prošli ispitni rokovi i da ove godine neću ići na more, spas od ljetnih vrućina skoro svakodnevno tražim na bazenima. Dobra je zabava, a i rashladim se s društvom”, rekao je Nemanja L., student.

Ljetna sezona kupanja počela je 1. juna, a za dva mjeseca bazeni vodenog parka “Akvana” i bazeni “Fortuna” zabilježili su značajan broj posjeta.

U junu je zabilježeno 20.000 ulazaka na bazen, što je 100 odsto bolje nego u junu prošle godine. Visok trend posjeta nastavio se i julu, koji je zabilježio 27.000 ulazaka, što je za oko devet odsto bolje nego prošle godine. S najavom dobre avgustovske vremenske prognoze očekujemo jednu od boljih sezona u ‘Akvani’”, rekao je Goran Vujaković iz “Akvane”.

Podsjećamo, dnevne karte za ulazak na “Akvanu” od devet časova iznose pet KM, od 12 časova četiri KM, a kupači koji dođu poslije 16 časova plaćaju tri KM.

Završetak sezone kupanja planiran je za 31. avgust, ali ako se desi da i u septembru budu visoke dnevne temperature – sezona kupanja na bazenima biće produžena, a cijene karata izmijenjene.

“Moguće je da će se ovaj rok produžiti, sve zavisi od vremenskih uslova, ali i od početka nastave u školama”, kazao je Vujaković.

Jedan Banjalučanin kaže da ponekad vodi na bazene dvoje djece, ali smatra da bi cijene trebalo da budu malo niže pa bi tada mogao da ih vodi svaki dan.

Nada Pavić, PR menadžer hotela “Fortuna”, rekla je da su trenutne cijene karata radnim danima četiri KM, a vikendom pet KM.

“Broj posjetilaca u junu iznosio je 3.097, a u julu 2.826. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, sezona kupanja će biti produžena i u septembru, s izmjenama cijena karata, o kojima je još rano govoriti”, rekla je Pavićeva.

(Nezavisne novine)