Banjalučki muzičar, Slobodan Lazičić, široj publici poznat kao pjevač i gitarista benda Važno obavještenje, realizovao je svoj prvi samostalni muzički projekat – live session autorske pjesme ,,Kao ja“.

Muziku i tekst potpisuje sam Slobodan Lazičić, audio produkciju je radio Mladen Bojić,a video produkciju potpisuje Boris Andrejević. Prateća ilustracija je djelo Mile Mićića, ilustratora i kreatora stranice ,,Čupkavi problemi“.

Slobodan Lazičić, iako član benda Važno obavještenje, je već dugo vremena želio da realizuje svoje muzičke ideje u žanru pop muzike.

,,Ovaj žanr muzike najviše slušam i najviše mi prija. Na ovaj način želim da iskažem svoje emocije oko stvari koje su mi se dešavale i koje mi se dešavaju. Ovaj i naredni muzički podhuvati koje planiram imaju tu zajedničku crtu, potpuno su autobiografski. Odlučio sam da prvi samostalni rad bude live session, kako bih dočarao publici kako ja doživljavam muziku i kako stvaram van muzičkog studija, i bez pretjerane produkcije. Smatram da se na taj način može najbolje prenijeti emocija pjesme“.

Ilustracija Mile Mićića

Slobodan nastavlja rad sa bendom Važno obavještenje, koji je nedavno na Demofestu predstavio svoj novi EP pod nazivom ,,Poslednji pozdrav na putu za raj“.

Što se tiče Slobodanovih narednih solo poduhvata, planirano je već ove jeseni snimanje novog singla, pjesme pod nazivom ,,Put“. Novi singl je trenutno fazi pripremne produkcije, a u planu je i snimanje video spota za ovu numeru.

Do tada publika može da uživa u live session verziji pjesme ,,Kao ja“.