beautiful woman face studio natural portrait with healthy skin

Sve više žena se žali na njih – evo kakvom ih njegom možete učiniti manje vidljivima…

Nedavno istraživanje L’Oreala koje je obuhvatilo 2000 žena pokazalo je da je čak 45 posto njih nezadovoljno izgledom svojih pora i željelo bi da budu manje, a čak trećina ispitanica je izjavilo kako ih proširene pore više zabrinjavaju od bora.

Proširene pore su stvar genetike, a još s godinama one postaju vidljivije jer se usporava proizvodnja kolagena. Takođe, neke loše navike, poput pretjeranog izlaganja kože suncu koje uništava kolagen u koži i nedovoljna hidratacija koja doprinosi sivilu i nejednakoj teksturi kože, loše utiče na njih, kao i nakupljene masnoće i nečistoće zbog kojih pore izgledaju još veće, pogotovo kad sebum oksidira i poprimi tamniju boju.
​Uz izbjegavanje sunca i unošenja dovoljno vode, šta još možete učiniti da popravite stanje?

Tretirajte kožu aktivnim sastojcima:

Tražite kreme koje sadrže peptide i antioksidanse, a navodno pomažu i one koje sadrže ekstrakt artičoke i retinol.

Dobro čistite kožu svaki dan:

Ne postoji mogućnost da zategnete svoje pore, ali ćete ih temeljitim čišćenjem učiniti manje vidljivima. Svakodnevno dobro očistite kožu, a uradite piling jednom nedjeljno.

Isprobajte hemijski piling​:

Ovaj tretman zaglađuje kožu zbog čega su pore manje izražene, ali ih i temeljno čisti i uklanja mrtve čestice kože i nakupljene masnoće, te tako omogućava da se zaista one smanje. Ako imate ovaj problem, bilo bi dobro da obavljate ovaj tretman što redovnije možete.

(LiZ)