Naravno da postojani karmini postoje, ali pored toga što ćete za ovaj proizvod dati novca koliko i za jedan kvalitetan komad garderobe, na kraju ćete opet biti nezadovoljni – jer u korak sa postojanim karminom kao nepisano pravilo ide i suhoća usana.

Ovaj problem počeo je dodatno da nas irtira kada su na scenu stupili fanastični ruževi u tamnim nijansama – od one tamno ljubičaste, preko braon tonova, pa sve do onih sa podtonom zelene i sive. Ne krijemo da nam je to jedan od omiljenih beauty trendova u posljednjih nekoliko godina!

Međutim, problem je u tome što uz ovaj sjajan trend dolazi i problem: kada taman ruž počne da nestaje sa vaših usana (a to se dogodi dosta brzo) izgledate umazano, neuredno i na kraju krajeva smiješno. Ipak, profesionalni šminkeri imaju nekoliko trikova u rukavu, mada ih ne odaju tako lako – postoji način da ovaj problem riješite uz par vrlo jendostavnih beauty trikova.

1. Korektor

Na čiste i po mogućnosti pilingom očišćene usne nanesite korektor. Da u pitanju je klasičan korektor za lice to jest podočnjake, ali obratite pažnju na to da ovo bude onaj hidratantni i vodootporni.

2. Nude olovka

Olovkom za usne u nude nijansi ocrtajte ih. Ovaj detalj je izuzetno važan i na njega mnogi zaboravljau, a takođe i griješe pri stavljanju olovke u boji ruža.

3. Četkica za nanošenje karmina

Klasičnim mazanjem ruža za usne nikada ih nećete dovoljno precizno našminkati, ali to nije glavni razlog zbog koga biste trebali da koristite četkicu. Naime, na ovaj način ruž nanosite u slojevima koji bolje prijanjaju na kožu usana.

4. Puder za matiranje

Prah puder za setovanje ili matiranje sljedeći je, ali ne i posljednji značajan korak. Prije njegovog nanošenja, otisnite usne na papirnoj maramici ne biste li odstranili višak ulja iz proizvoda. Potom lagano prstima nanesite puder za matiranje.

5. Mat ruž

Najbolje bi bilo da završni sloj ruža bude u istoj nijansi, ali da je u pitanju mat proizvod. Svakako opet četkicom još jednom nanesite tanak sloj kramina. Na ovaj način dobićete završni postojan sloj.

(LiZ)