Apelujemo na prevoznike da u skladu sa svojim mogućnostima oslobode plaćanja mjesečne karte đake i studente iz višečlanih porodica, ili da im subvencionišu dio iznosa, naveli su iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Udruženje porodica sa četvoro i više djece RS obratilo se Ministarstvu sa inicijativom za oslobađanje srednjoškolaca i studenata od plaćanja mjesečne karte za autobuski prevoz.

– Podržavamo ovu inicijativu kako bismo maksimalno doprinijeli u stvaranju uslova za što kvalitetniji život svih građana Srpske, pa tako i višečlanih porodica – navedeno je u dopisu koje je Ministarstvo uputilo na adresu Udruženja porodica sa četvoro i više djece RS.

Ističu da je Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju RS propisano da će jedinice lokalne samouprave urediti prevoz lica na svojoj teritoriji.

– Zbog toga smo apelovali i na lokalne zajednice da svaka na svojoj teritoriji održi sastanak sa prevoznicima i na taj način obezbijedi subvencije za đake i studente – istakli su u Ministarstvu.

U Udruženju porodica sa četvoro i više djece RS pozdravljaju odluku resornog ministarstva.

– Učinjen je veliki korak za sve naše porodice. Nadam se da ćemo ubrzo dobiti i potvrdan odgovor od prevoznika i lokalnih zajednica – rekao je predsjednik ovog Udruženja Jovan Radovanović i dodao da borba za besplatan prevoz đaka iz višečlanih porodica traje već osam godina.

(Glas)