451807293

Znate li gdje je granica između dobrog ukusa i prikladnog make-upa i pretjerivanja zbog kojeg ćete izazvati upravo suprotan efekt?

Otkrivamo vam četiri najčešće greške prilikom nanošenja šminke!

Greška 1: Kad se šminkate ne smijete istaknuti previše toga. Ako odaberete smokey eye i crveni ruž, izbjegavajte ružičaste obraze.

Greška 2: Na vašem obrazu je vidljiva linija od tekućeg pudera. Odaberi puder u nijansi vašeg tena, a vidljive linije uklonite spužvicom ili kistom. Izgled preplanule kože nećete postići koristeći puder koji će biti nekoliko nijansi tamniji od vašeg tena.

Greška 3: Vi se prijatno nasmijete, a drugi vas čudno gledaju. To znači da se na vašim bijelim zubima vjerovatno nalazi ruž. Nakon što nanesete ruž, provjerite svoje zube i prstom uklonite tragove ruža ako ih imate na zubima.

Greška 4: Eksperimentisanje je dobro, ali sve nijanse sjenila iz palete na kapcima neće izgledati privlačno. Kombinovanje je takođe odlično, ali umjereno. Ako niste sigurni jeste li pretjerano našminkani, najbolje je prirodno svjetlo. Uzmite ogledalo u ruke i stanite pored prozora, kako biste dobili pravi odgovor.

(Makeup)