Jesenja preventivna sistematska deratizacija na području grada počeće u petak, 15. septembra – najavljeno je iz preduzeća “Eko-bel” koje će, po nalogu Grada, provoditi deratizaciju.

U prvoj sedmici deratizacije, akcenat će biti stavljen na izvršavanje mjera na zelenim površinama, vodotokovima, objektima socijalnih i zdravstvenih ustanova, školskim i predškolskim objektima, zatim objektima mjesnih kancelarija, te svim subjektima koji se finansiraju iz gradskog budžeta.

Iz preduzeća “Eko-bel” mole građane da stručnim ekipama omoguće izvođenje deratizacije, a da se djeci i domaćim životinjama onemogući pristup zatrovanim mamcima. Kako ističu, veoma je važno da se stanovništvo pridržava uputstava i mjera opreza koje će im na terenu dati stučni timovi.

Inače, obavezna preventivna deratizacija se izvodi u dva tretmana, proljećni i jesenji.

Nadležno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport naložilo je preduzeću „Eko bel“ da zbog pojave mišje groznice – u ovom jesenjem tretmanu proširi aktivnosti naročito na područja na kojima se pojavila bolest, te preduzme sve mjere i radnje kako bi se smanjila brojnost mišolikih glodara, a pored ostalog, sa ciljem  sprječavanja i suzbijanja daljeg širenja zaraznih bolesti.

Podsjećamo da je Grad Banja Luka i u junu ove godine – zbog povećane brojnosti mišolikih glodara na lokalitetima Banj brdo, Trešnjik i potok Brusina u Priječanima, angažovao „Eko bel“ da provede aktivnosti vanredne deratizacije pomenutih područja.