MladiCe i volonteri Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti ‘”Iskra” Banjaluka, danas će na Trgu Krajine u periodu od 10 do 16 časova dijeliti sugrađanima zlatne trakice i promotivni materijal.

Ova aktivnost organizovana je kao znak podrške kampanji koju svake godine u septembru organizuje Međunarodna organizacija za borbu protiv dječjeg raka.

“Zlatni septembar” je globalna kampanja s ciljem podizanja svijesti o raku kod djece i adolescenata i problemima s kojima se susreću da bi javnost bolje razumjela bolest, a oboljela djeca lišila težine predrasuda.

Zlatna boja je boja snage, hrabrosti i istrajnosti, simbolična boja djece koja se liječe od raka, a septembar je mjesec nade i podrške za naše male, velike heroje.

“Iskra” poziva sve sugrađane da se u subotu prošetaju do Trga Krajine i s ponosom ponesu na reveru zlatne trakice koje će dobiti od mladiCa i da im na taj način daju podršku jer, nažalost, najteže bolesti ne zaobilaze ni najmlađe.

MladiCe su mladi liječeni od raka u djetinjstvu koji djeluju pri Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” koje im pruža bezrezervnu podršku. To su mladi ljudi koji žele da pokrenu programe za osnaivanje i aktivnu podršku svojim vršnjacima, ali i da utiču na podizanje svijesti javnosti o problemima s kojima se suočavaju. To su, između ostalog, problemi koje pred njih postavlja okolina kada poslije liječenja treba da se uklope u dotadašnji način života.

Ovom prilikom pozivamo sve one koji su se u djetinjstvu izliječili od raka i susreli se sa šifrom C da nam se pridruže. Sve informacije mogu dobiti u sjedištu Udruženja u Roditeljskoj kući “Iskra” na Paprikovcu ili na brojeve telefona 051/304-600 i 066/589-991.

 

Izvor: Nezavisne novine