Sajam zapošljavanja i preduzetništva „Predstavi se, postani vidljiv“ biće održan 27. septembra u dvorani „Obilićevo“, u terminu od 9.00 do 17.00 časova. Sajam organizuju Gradska razvojna agencija i Grad Banja Luka sa partnerima Inovacionim centrom Banja Luka i Agencijom “Spektar”.

-Na sajmu će biti ponuđeno preko 300 novih radnih mjesta, a učestvovaće privrednici iz sektora: metal, drvo, prehrana, IKT, građevinarstvo, tekstil, obuća, koža i drugi. Takođe, na sajmu će prisustvovati agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju zanimanja, predstavnici bankarskog sektora i ostali – saopšteno je iz Gradske razvojne agencije.

U okviru sajma biće organizovane dvije panel diskusije o temama: “Od ideje do poslovnog poduhvata” i “Institucionalna podrška razvoju MSP-a i preduzetništva”, kao i radionica o temi „Pripremi se za tržište rada“.

Gradska razvojna agencija će u okviru sajma pružati pomoć oko izrade biznis plana, kao i pomoć pri pisanju biografija i motivacionih pisama poslodavcima.

„Ova manifestacija je pravi izbor za one koji nemaju ili žele da promijene svoj sadašnji posao“, poručili su iz Gradske razvojne agencije.