Iako je ovaj žanr praktično nestao već krajem devedesetih, eksplozivan spoj opasnosti i romanse izrodili su neke od kultnih filmskh naslova.

Čak 300 i nešto erotskih trilera snimljeno je tokom devedesetih, a opšta popularnost žanra dogodila se zahvaljujući čuvenom filmu Fatalna privlačnost iz 1987, piše Elle.

Najave filmova u vidu postera sa polunagim tijelima, te iste takve reklame u novinama, neizbježni bilbordi, privlačili su podjednako žensku i mušku publiku.

Pored opasnosti, misterije, zavjere i erotike bio je prisutan još jedan važan faktor koji nikada do tada nije bio toliko u fokusu: vješto prikazani seks i naravno golotinja. Ipak, već početkom nove decenije, tokom 2000-ih, ovaj “senzualan” žanr izgubio je na popularnosti i praktično potpuno nestao.

Ukoliko ste ljubitelj dinamičnih filmovima prepunih obrta, napetosti i erotskih scena, onda je kako bi rekli Englezi: ovo vaša šoljica čaja!

OPASNE NAMJERE (1999)

Za mnoge ovo je bio prvi erotski triler koji su ikada pogledali. U pitanju je pravi tinejdžerski film, pomalo otrcan i nespretno napisan i odglumljen, koji se fokusira da od glavne junakinje, koju glumi Sara Mišel Geler, stvori što provokativniju i seksepilniju glumicu. Praktično svaki tinejdžer koji je pogledao film je noćima fantazirao o sceni u kojoj Sara ljubi Selmu Bler.

FATALNA ŽENA (2000)

Kod ovog filma je najveći problem prilično komičan zaplet, pa morate da naučiti da u filmu uživate od početka prihvatajući ga takvim kakav je: lopov po imeni Laura (koju glumi Rebeka Romžin) kuje zavjeru da ukrade brushalter od dijamanata, a fotografa glumi Antonio Banderas koji vremenom postaje opsjednut Laurom. Cijeli film je prožet erotskim scenama, kao i provokativnim izdanjima prelijepe glumice.

NEVJERNA ŽENA (2002)

Ovaj film je izgrađen na klišeu i predstavlja priču bračnog para (Dajan Lejn i Ričard Gir) koji zapadaju u bračnu krizu, u kojoj muž optužuje ženu da ga vara, što je zapravo i tačno. Mada film ima dosta propusta u scenariju i realizaciji, Dajan Lejn je svijetla tačka zbog koje treba pogledati film, s obzirom da je zbog ove uloge nominovana za prestižnu nagradu Oskar za najbolju glumicu. U ovom ostavrenju postoji niz erotskih scena, a moramo da napomenemo da njenog ljubavnika u filmu igra Olivije Martinez!

PLAVA SOBA (2014)

U pitanju je francuski film što ga čini još erotičnijim, a iz nekog razloga seks i ubistvo se slažu kao hljeb i puter, što i ovaj film potvrđuje.

ŠIROM ZATVORENIH OČIJU (1999)

Ovo je možda jedan od najkvalitetnijih filmova na ovoj listi. Predstavlja genijalno djelo legendarnog Stanleya Kubricka. Glavne uloge tumače Tom Kruz Nikol Kidman, koji su u to vrijeme i u privatnom životu bili par, pa su tu privlačnost prenijeli i na filmsko platno.

FATALNA PRIVLAČNOST (1987)

Bez sumnje jedan od najpoznatijih (i najboljih!) erotskih trilera, koji su ikada snimljeni, a predstavlja priču muža koji je imao jednonoćnu avanturu sa ženom koja postaje njegova noćna mora. Jedna od najpoznatijih scena u filmu jeste ona u kojoj Daglasova žena na šporetu nalazi lonac sa ključajućom vodom, a u isto vrijeme njihova ćerka otkriva da njenog voljenog ljubimca – zeca nema, scenario za koji je naravno odgovorna ljubavnica kada njegova ljubavnica (Glen Klouz).

NISKE STRASTI (1992)

Iako je ovaj film najpoznatiji po sceni u kojoj seksepilna Šeron Stoun prekršta noge tokom ispitivanja u policijskoj stanici, a potom i po izuzetno slikovitim kadrovima vođenja ljubavi, u kojima joj je partner Majkl Daglas, činjenica je takođe da je u pitanju jedan poprilično dobar triler. Seks, strast i krv. Više nego ok za subotnje veče kod kuće.

BAZEN (2003)

Ludivine Sagnier odigrala je jednu od najseksi uloga u posljednjih deset godina upravo u ovom erotskom trileru Fransoa Ozona. Polovinu vremena je provela u kupaćem kostimu, pa je jasno zašto je izgradila tenziju i erotičnu atmosferu u čitavom filmu.

VRELINA TELA (1981)

Ovaj uzbudljivi neo-noir klasik bavi se pomalo kliše tematikom – ubistvom iz požude. Međutim, sjajna Ketlin Tarner vrlo brzo nam dočarava zašto je (još sjajniji!) Vilijam Hart, tako brzo pao pod njen uticaj. Mnogo tenzije, psiholoških igara i manipulcije.