Damir Jakovljević (25) iz Banjaluke uhapšen je zbog kidnapovanja bivše devojke (21) koju je na silu ugurao u automobil i sjekirom prijetio da će je ubiti, ali je ona uspjela da se oslobodi i pozove policiju.

U PU Banjaluka saznajemo da je devojka raskinula vezu s Jakovljevićem, da bi je on u ponedjeljak uveče pozvao da izađe pred svoju kuću, kako bi to raspravili. Djevojka je izašla i on je na silu ugurao u svoj automobil “fiat”, a potom je sjekirom počeo da prijeti da će je ubiti.

Osumnjičeni se tereti da je nagovorio djevojku da izađe ispred kuće, gdje ju je nasilno uvukao u automobil i uputio joj ozbiljne pretnje po život. Dok je točio gorivo na benzinskoj pumpi, djevojka je iskoristila njegovu nepažnju i uspjela da se oslobodi, a potom sakrije i pozove policiju – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Nezvanično saznajemo da je Jakovljević gorivo točio na benzinskoj pumpi “Gas petrol” u naselju Lauš. Devojka je to iskoristila i sakrila se u toalet na pumpi, odakle je i pozvala policiju. Jakovljević je pobjegao s pumpe i policija je krenula u potjeru za njim. Na drugom kraju grada, u naselju Lazarevo, pronašli su sporni automobil koji je bio napušten i u njemu sjekiru kojom je djevojci prećeno. Međutim, Jakovljevića nije bilo i on se tri dana uspješno krio od policije, sve dok u četvrtak nije uhapšen u ulici Zmaj Ognjenog Vuka u Lazarevu.

– Policijski službenici su u vozilu pronašli predmete i tragove bitne za dokazivanje krivičnog djela. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci i protiv osumnjičenog će biti podnesena prijava za počinjena krivična djela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti – rekla je Markanovićeva.

“BOGAT” DOSIJE

Damir Jakovljević poznat je kao višestruki prestupnik. Kao maloljetnik je osuđivan zbog dva razbojništva u poslovnicama NLB banke u Banjaluci i to u decembru 2008. kad je ukradeno 50.900 KM i u februaru 2009. kad je ukradeno 115 KM. Tada mu je izrečena mjera upućivanja u vaspitno-popravni dom od jedne do pet godina. To ga očigledno nije promijenilo, jer je i nakon toga u više navrata hapšen zbog provala, krađa, dilovanja droge. U maju ove godine uhapšen je zbog krađe BMV 5, kad su lopovi vlasniku drogirali pse rase “Kane korsa”.

(Novosti)