КОTОР ВАРОШ, 10. ОКTОБРА /СРНА/ - Представници Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош уручили су данас 10 фудбалских лопти Основној школи "Свети Сава" и Средњошколском центру "Никола Tесла" за потребе извођења наставе физичког васпитања.

 Predstavnici Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš uručili su danas 10 fudbalskih lopti Osnovnoj školi “Sveti Sava” i Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” za potrebe izvođenja nastave fizičkog vaspitanja.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović istakao je da ova akcija ima za cilj popularizaciju i omasovljenje sporta, kako na redovnim časovima fizičkog vaspitanja, tako i rekreativno.

“Cilj nam je da podstaknemo mlade da se što više bave sportom i da ih ohrabrimo u tome. Trudićemo se da i u narednom periodu bude ovakvih i sličnih akcija, a sve radi pravilnog fizičkog razvoja i otklanjanja ranih deformiteta u razvoju kod djece”, naglasio je Petrović.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Slađana Šubara zahvalila je fudbalskim veteranima, koji djeluju u okviru Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije na poklonu koji su uručili školama.

“Izuzetno mi je drago što su bivši fudbaleri, danas rekreativci i cijenjeni sportski radnici, prepoznali naše potrebe i donirali nam lopte kako bi na kvalitetan način radili sa djecom i podsticali ih da se što više bave sportom“, rekla je Šubara.

Direktor Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Danijela Kostić istakla je da je svaka pomoć dobrodošla i od izuzetnog je značaja za razvoj sporta u lokalnoj zajednici.

“Brojni sportisti su ponikli u Kotor Varošu i neki od njih su reprezentativci zemalja bivše Jugoslavije, a ova akcija fudbalskih veterana je najbolji primjer, koji bi trebalo da slijede mnogi, jer su pokazali kako se voli svoj grad, a ujedno su usrećili naše učenike”, poručila je Kostićeva.

Fudbalski veterani će do kraja godine podijeliti još deset lopti područnim Osnovnim školama u Kotor Varošu.

(Srna)