Dragana je prava online šopingholičarka, obožava da kupuje garderobu preko interneta. Posljednjih deset godina nedjeljno kupi barem po nekoliko stvari. Ovakav šoping joj štedi i vrijeme i novac. Ovo je njena priča, iz “prve ruke”.

“Dosta je jednostavnije. Od kako sam krenula sa fakultetskim obavezama, izvalim se, uzmem laptop i bukvalno mi je sve na tanjiru. Uzbuđenje je kad iščekuješ da stigne paket, nema nikakvog zamora, ne gubim vrijeme, bukvalno ti naručiš, kupiš i stigne u roku od par dana”, kaže.

Preko Fejsbuka kupuje čak i cipele.

“Postoj rizik, ne možeš tačno da znaš kako nešto stoji samo na osnovu slike. Ali ja sam takva da dosta pitam dok ih ne smorim, tako da se ne treba se ustručavati, pitam sve, apsolutno svaku mjeru, gazište, centimetre”. 

I pored toga, dešavalo se da joj stigne potpuno pogrešna porudžbina i tada je teško uložiti reklamaciju, ali Dragana i za to ima rješenje- jednostavno preproda takođe preko društvenih mreža.

Foto: Thinkphotos

Za razliku od Dragane, studentkinja Sandra ne rizikuje da kupuje odjeću preko društvenih mreža. Više voli da opipa i proba garderobu prije nego što je kupi. Onlajn kupuje samo šminku i nakit i to isključivo preko stranih internet prodavnica.

“Evo vidite ovaj kaput, jako lijepo izgleda na vješalici, ali ne možete da znate šta će vam stići u paketu, možda je kvalitet lošiji, možda je tanji nego što izgleda, a možda ne odgovara ni vašem obliku tijela.” 

Dragana i Sandra imaju drugačiji stav kada je online šoping u pitanju. Ipak, uprkos tome što su mnogi još uvijek nepovjerljivi, u posljednje vrijeme sve je više onih koji kupuju na društvenim mrežama. Kada su uzmu u obzir prednosti i rizici, svede se na to da je sve stvar ukusa.

(b92)