Imali su po 20 godina, bili komšije u Gornjoj Piskavici i zagledali se jedno u drugo, a danas su Mihajlo i Ružica Šešić proslavili 60 godina braka. Još se sjećaju i prvih dana zajedničkog života, a ni do danas se, pričaju, ništa nije promijenilo.

“Nekako me primamila što je bila tiha, mirna povučena, stidljiva, a to je meni pasalo. Nisam volio cure raskalašene, koja puno priča, koja sve zna, a ništa ne vrijedi. A nju sam tako upoznao i ne kajem se. Kad bih se drugi put rodio i ženio, nju bih ženio”, rekao je Mihajlo Šešić.

Šešićima su čestitali brojni prijatelji i rodbina. Gledali su, kažu, mnoge brakove kako se raspadaju, a ovaj je čvrst kao stijena. Za dugovječan zajednički život baka Ružica nije krila recept.

“Kako smo se uzeli, nikad nismo se svađali. To znaju komšije i djeca naša i svi. Nikada nije bilo nikakve prepirke, da smo mi se svađali, pa da kažemo sada: ti sebi, ja sebi”, kaže Ružica Šešić.

U braku su Šešići stekli troje djece. Pričaju da im nikada ništa nije falilo. Najduže je sa njima živio sin Radenko, a onda se i on skućio. Tih godina se, kaže, rado sjeća, a priča da su roditelji su imali podijeljene uloge.

“Otac je uvijek bio strožiji. Majka.. nekako smo uvijek nalazili utjehu kod nje, ona je uvijek nas štitila. Ako bi bilo nekih problema, nešto da nas on kao bije, nije nas nikad bio, mi smo bježali kod nje”, prisjeća se sin Radenko Šešić.

Radenko priča da su ga roditelji izveli na pravi put. Istim vrijednostima, kaže, uči i svoju djecu.

(ATV)