Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je danas ugovore sa sedam korisnika Projekta ekonomske podrške samohranim roditeljima na području ove lokalne zajednice vrijednosti 5.500 KM, koje je obezbijedila humanitarna organizacija “Vorld vižn”.

Korisnicima Projekta biće uručeni plastenici, kako bi započeli sa stvaranjem uslova za ekonomsko osnaživanje poljoprivrednih proizvođača kroz intenziviranje plasteničke proizvodnje. 

Načelnik je istakao da je svaki vid donacije stanovnicima Kotor Varoša dobro došao i izrazio uvjerenje da će korisnici Projekta značajno popraviti svoj budžet. 

“Ovo je primjer dobre prakse kako se uz stručan nadzor, vođenje evidencije i praćenje proizvodnje, može zaokružiti kompletan ciklus proizvodnje i plasman robe, ali za sve treba strpljenje i ja se nadam da će rezultati projekta biti pozitivni”, naglasio je Sakan. 

Projekat su zajednički realizovali Srpska pravoslavna crkva – Arhijerejsko namjesništvo Kotor Varoš i opštinska uprava, a finansijska sredstva u iznosu od 5.500 KM obezbijedila je humanitarna organizacija “Vorld vižn”. 

Predstavnik ove organizacije Dijana Kremenović rekla je da se ovaj model u praksi pokazao kao jedno od boljih rješenja u ekonomskom osnaživanju samohranih roditelja. 

“Plastenička proizvodnja povrća tokom cijele godine sve je isplativija i vjerujem da će korisnici ovog projekta, uz stručne savjete zaposlenih u poljoprivrednoj službi opštine, znati da iskoriste sve njene prednosti“, poručila je Kremenovićeva. 

Korisnici projekta zahvalili su za donaciju, ističući da su prednosti plasteničke proizvodnje brojne, a jedna od najvažnijih je to što je povrće zaštićeno od vjetra, kiše, grada, suše i ostalih vremenskih nepogoda.

Izvor: Srna