Premijerno prikazivanje uzbudljive serije „Meso“, koja ukupno ima devet epizoda, počinje večeras od 21 čas na programu RTRS i RTS.

Scenario, za ovaj autentični domaći proizvod, potpisuje Nikola Kolja Pejaković, režiju Saša Hajduković, producenti su Brana Janković, Đorđe Vranješ, a likove, pored Kolje, tumače Igor Đorđević, Vuk Kostić, Branko Janković, Faketa Salihbegović Avdagić, Marija Pikić, Ljubiša Savanović, Petar Božović i drugi.

Premijerno prikazivanje prve tri epizode održano je i nedavno u banjalučkom sinapleksu „Palas“, a prema reakcijama publike, „Meso“ je pun pogodak. Prepoznatljivo domaće recepture, ali i potpuno prilagođeno ukusu publike širom svijeta, koja će se lako prepoznati  u univerzalnoj priči o dobru i zlu, koje zadesi dva glavna junaka „Mesa“, prijatelje Mirka i Slavka.

– Ovaj projekat okupio je Nikolu Pejakovića Kolju, Sašu Hajdukovića, Đorđa Vranješa i mene oko zajedničke ideje – da pokrenemo niz produkcijskih projekata na kojima će u kontinuitetu raditi stotine mladih i telentovanih ljudi, i imati priliku da svoj rad kompariraju sa kolegama iz filmske i TV produkcije iz regiona. Iza nas su nepune dvije godine rada. Pokrenuli smo projekat na simboličan način, uz ćevape na pres konferenciji. Nastavili smo sa tri mjeseca kontinuiranog snimanja, procesom postprodukcije, usaglašavanjem najsitnijih detalja. Sve je to vodilo do ovog trenutka. Trejler za seriju do sada je na društvenim mrežama već zainteresovao više od 200.000 ljudi, pa se nadam da će većina njih večeras premijerno pogledati i prvu epizodu na RTRS i RTS – poručuje Janković.

Ona je zahvalila na podršci koja je stigla iz Srbije – u prvom redu Radio – televiziji Srbije i Filmskom Centru Srbije, ali i Radio – televiziji Republike Srpske, koja je prepoznala važnost domaće produkcije i podržala „Meso“. Prema njenim riječima, ovu seriju moći će da prate i gledaoci Radio – televizije Crne Gore, očekuje i potvrde ostalih javnih emitera iz regiona.

– „Meso“ je nastalo kao priča zaljubljenika u film, koji su nesebično, ne samo sebe, nego i svoje domove, svoje prijatelje, svoje porodice, stavili na raspolaganje ovom projektu. Iz ovog projekata će se roditi i dugometražni film koji ćemo predstaviti na festivalima u sljedećoj godini, a krajem 2018. ćemo ga gledati i u bioskopima širom regiona – ističe Janković.

Prema riječima Saše Hajdukovića, cjelokupan proces snimanja i postprodukcije bio je uzbudljiv, a ekipa je odično funkcionisala.

– Filmska budućnost RS mi se sada čini malo svjetlija, odnosno, postoji nada da će postojati. Mi u „Bosonogoj“ produkciji ćemo dati sve od sebe. I dajemo već. Nadam se da je „Meso“ samo početak priče i da ćemo napraviti prepoznatljiv brend – rekao je Hajduković.

Priča „Mesa“ počinje kada se Mirko, osrednji fudbaler, vrati u rodnu Banjaluku i tamo zatekne oronulu ćevabdžinicu pokojnog oca, povučenog brata, dementnu majku, ali i Slavka, prijatelja iz djetinjstva, sa druge strane zakona.

Na proljeće snimanje „Kostiju“

– Meso je dio trilogije „Meso – Kosti – Koža“. Scenario za „Kosti“ je završen i već se pripremamo za početak snimanja na proljeće. Zajedničko za sve priče iz trilogije je to da su u pitanju savremene, banjalučke priče, koje su istovremeno univerzalne. Mogle su se desiti u Valjevu, Beranama, Splitu ili na nekom petom mjestu. Ekipa koja je radila na „Mesu“ se širi i uči iz dana u dan, i sigurna sam da smo sa „Mesom“ stvorili plodno tle za sve mlade stvaraoce koji žele da se dokažu na polju pisanja, režije, kamere, kostima, scenografije, glume i svega onog što čini televizijsko ili filmsko ostvarenje – rekla je Brana Janković.

Izvor: blicrs