Generated by IJG JPEG Library

Dženifer Lopez u 48. godini izgleda barem deceniju i po mlađe! Nebrojeno puta našla se na listi najljepših žena svijeta, a žene širom svijeta žele da otkriju njene kozmetičke tajne i načine na koji uspijeva da zadrži svoju mladost i atraktivan izgled!

Ispostavilo se da su beauty J. Lo veoma jednostavne i dostupne svima.

Prvo pravilo: Punih 10-sati sna

Glumica je sigurna da i sa pravilnom ishranom tijelo ne može da izgleda dobro ako mu ne omogućite dovoljno vremena za odmaranje. “Ponekad, razmišljajući o tome šta dalje raditi, zaboravljamo najvažnije stvari. Stvarno cijenim vrijeme za spavanje. Veoma je važno, kao što je važna ishrana ili sport”, rekla je Dženifer.

Drugo pravilo: Voda, voda, voda

Pijte na dan najmanje 1,5 litar čiste vode. Stručnjaci su dugo insistirali da ljudsko tijelo treba da dobija dovoljnu količinu vode (to zavisi od težine vašeg tijela). Dženifer je sigurna da je voda – fontana mladosti.

Treće pravilo: Trening!

Jedno od glavnih pravila za J. Lo je trening. Takođe, Dženifer počinje svako jutro proteinskim koktelom. Drugi koktel pije za ručak, a obavezna upotreba koktela je i prije spavanja. “Uveče se budi ‘brutalni apetit’. Tokom večere, definitivno pijem čašu proteinskog koktela i to mi pomaže da se riješim gladi dugo vremena. Pored toga, takav koktel je odlična hrana za mišiće”, dodaje Dženifer Lopez.

(zenskimagazin)