U Banjaluci će danas i sutra prvi put biti održana turistička manifestacija “Dani Vojvodine u Banjaluci” s ciljem promocije turističkih vrijednosti ove pokrajine u Srbiji.

Konferencija za novinare i poslovni forum, u saradnji sa privrednim komorama Republike Srpske i Vojvodine, biće održani u hotelu “Bosna” sa početkom u 20.00 časova, najavljeno je iz Turističke organizacije Banjaluka. 

Sutra će na Trgu Krajine turističke organizacije iz Srema, Banata i Bačke građanima Banjaluke predstaviti turističku ponudu Vojvodine i organizovati nagradne igre. 

Iz Turističke organizacije Vojvodine naveli su da će putem izložbenih štandova posjetioci imati priliku da se upoznaju sa turističkim destinacijama, te da probaju gastronomske specijalitete, a biće upriličen i bogat kulturno-umjetnički program. 

“Najveći broj turista u Vojvodinu dolazi iz zemalja regiona, a turisti iz BiH su, prema brojnosti, u prošloj godini bili na drugom mestu, te nam je veliko zadovoljstvo da u Banjaluci na ovakav način predstavimo sve lepote Vojvodine”, poručila je direktor Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović. 

Manifestaciju “Dani Vojvodine u Banjaluci” organizuju Turistička organizacija Vojvodine i Privredna komora Vojvodine u saradnji sa 17 turističkih organizacija iz Srema, Banata i Bačke.

Izvor: Srna