Smiling young woman reflection in mirror applying face cream in bathroom. Caucasian female doing beauty treatment at home.

Ako imate masnu kožu, prva zabluda koju bi trebalo da ostavite u prošlosti je da njoj nije potrebna dodatna hidratacija. Naprotiv, važno je da je njegujete, samo birajte lagane proizvode na bazi vode.

Druga greška koju treba da izbjegnete je prečesto umivanje, jer se time koža još više masti, pošto lojne žlijezde počinju dodatno da proizvode sebum kako bi nadoknadile propušteno.

Treće, ne perite lice običnim sapunom, jer mu naglo isušivanje šteti. Potražite preparate na prirodnoj bazi i bez alkohola, koji sadrže salicilnu i glikolnu kiselinu, benzil-peroksid, ekstrakt smole primorskog bora. Nikada ne odlazite u krevet sa šminkom, nego je uklonite uljem, a umjesto tonika za čišćenje možete da koristite razređeno jabukovo ulje.

I na kraju, probajte da kožu njegujete maskom koju ćete napraviti tako što ćete kašiku griza pomiješati s umućenim bjelancem i nanijeti je na lice. Poslije 20 minuta kružnim pokretima izmasirajte kožu, zatim se umijte hladnom vodom i stavite kremu.

(novosti)