Nemate baš uvijek dovoljno vremena za uljepšavanje, zar ne? Uprkos tome što vam je dan ispunjen, trudite se da uvijek budete lijepe i očaravajuće i dobra je stvar što vam make-up industrija to sada i omogućava. Naime, nudi vam se bezbroj savjeta za sofisticiran izgled, od kojih su mnogi za one užurbane trenutke kada se ne možete baš puno posvetiti šminkanju.

Kako bismo vam pomogli u toj “brzoj” beauty misiji, nudimo vam tri opcije za koje vam ne treba više od 10 minuta i za koje ćete definitivno dobiti desetku!

Naglašene oči

U ovom looku, naglasak je na vašim trepavicama – one moraju biti dugačke, guste i uvijene. Stoga, ne trošite puno vremena na ostatak šminke te izdvojite samo nekoliko minuta za malo tekućeg i kompaktnog pudera. Nakon toga, posvetite vrijeme svom očaravajućem pogledu pa pažljivo nanesite maskaru i na gornje i na donje trepavice.

Ekscentrična sjenila

Opet započnite šminkanje tekućim i kompaktnim puderom, a ako je potrebno, dodajte svojoj brzoj make-up rutini i malo korektora. Zatim posegnite za paletom sjenila za oči koja sadrži barem jednu nepredvidivu boju – narančastu, crvenu, plavu ili žutu. Za njihovo nanošenje vam ne treba puno vremena, jer su same po sebi upadljive i sve što trebate je uredno ih staviti na cijele kapke.

Sve je u ružu!

Uvijek fenomenalan make-up look koji je pogodan i za dan i za noć je veoma ženstven i oslanja se na ruž.

Kao i u prethodna dva prijedloga, započnite s tekućim i kompaktnim puderom, a ako želite možete svom tenu dodati malo rumenila ili bronzera. Konačno, završite ovaj ekspresni izgled stavljanjem ruža, a kako bi bio što upečatljiviji, neka bude u nekoj tamnijoj nijansi.

Kako ne biste napravili nijednu grešku, iscrtajte prvo usne olovkom i ne zaboravite ponijeti ruž u svojoj kozmetičkoj torbici kako bi ga uvijek mogle popraviti tokom poslovnog dana ili nezaboravnog večernjeg izlaska.

(makeup)