Close up Portrait of Young Woman With Red Lips.

Današnje vrijeme je takvo da imamo sve manje vremena za sređivanje. Definitivno život žena u ovom smislu je teži, jer  muške odjevne kombinacije mogu biti za cijeli dan, a ženama je to teže. Ne samo da moraju da oplemene dnevnu garderobu, već i make-up mora da bude drugačiji za neplanirane izlaske poslije dnevnih obaveza. Zato, drage naše dame, ovo su trikovi uz koje je “transformacija” moguća.

#1 Osvježite lice

Postoji nekoliko trikova za to. Za to vam može poslužiti termalna voda. Ovo je voda koju biste mogli  nanositi tokom cijelog dana na lice. Kada koža izgleda umorno, naprskajte termalnu vodu, da bi joj vratila svježinu. Nju možete nanositi i prije i poslije šminkanja.

Osim vode, u neseser stavite i ulje za lice. Nakon napornog dana u kancelariji, kada boja lica postana blijeda, sivkasta malo sjaja na licu “vraća vas u život”.

#2 Dodajte boju na usne

Cijelu stvar uvijek može da izvuče crveni karmin. Svaka žena može da iznese crveni karmin, samo treba da pronađe savršenu nijansu za svoj ten i boju usana. Ali u svakom slučaju, nijedan drugi karmin nije tako efektan na usnama i ženi poput crvene.

#3 Dodajte malo boje na lice

Dovoljno je samo malo da stavite rumenila na jagodice i vaše lice će da izgleda svježije i ljepše.

#5 Istaknite oči

Bilo da je dnevni ili večernji izgled u pitanju, slojevi maskare izdužiće vaše trepavice, a pogled učiniti otvorenijim, zavodljivijim i atraktivnijim.

(LiZ)