U Gornjim Orlovcima kod Prijedora, u toku su pripreme za druženje samaca iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a organizator ovog događaja, Pero Špadić, kaže da svakodnevno prima pozive zainteresovanih.

„Prijavljuju se samci iz Prijedora, Gradiške, Prnjavora, Banjaluke, Sarajeva, Viteza, Novog Grada, Kozarske Dubice i ostalih mjesta. Druženje će biti u sali Mjesnog doma, tako da ćemo zbog prostora njihov broj ograničiti na oko 45“, objašnjava Špadić.

Onima koji zadovolje uslove, dolazak će biti potvrđen pozivnicama.

Stariji muškarci i mlađe žene

„Pored toga da moraju biti samci, uslov su i godine života. Mogu se prijaviti muškarci od 30 do 55 godina, a za žene smo odredili da budu malo mlađe, odnosno od 27 do 50 godina. Kada muškarac napuni 30 godina mora se ozbiljno zapitati u čemu je problem ako ne može sebi pronaći bračnog partnera ili ostvariti neku vezu“, smatra on.

Navodi da je najviše prijavljenih u 40-tim godinama života, te da je više muškarca.

Djevojke bi došle, ali neće da se slikaju

„Djevojke se manje prijavljuju, jer su stidljive, mnoge bi došle, ali imaju strah da će biti uslikane ili snimljane i kažu ako će biti slikanje i snimanje da neće doći“, tvrdi Špadić.

Dodaje da mu posao organizatora druženja samaca otežava činjenica da je po zanimanju novinar. Međutim, učesnicima garantuje diskreciju i poručuje da novinari neće ulaziti u salu Mjesnog doma.

Manekenke i poljoprivrednici

„Naglašavam da mi ovdje nikoga ne ženimo i ne udajemo, samo pozivamo one koji su sami i nisu imali priliku ili uspjeha da dođu, jer svi će ovde biti jednaki, i imaće priliku da komuniciraju. Vjerovatno djevojke očekuju da tu veče vide dase, a muškarci očekuju red manekenki. Međutim, to će biti obični ljudi. Ima prijavljenih intelektualaca, ali i ljudi poljoprivrednika“, kaže on.

Navodi da će učesnici ovog događaja imati besplatnu večeru i piće, a djevojke i prevoz. Mještani će biti u ulozi posluge.

Orkestar i večera za ugođaj

„U sali će biti i orkestar koji će svirati, a nas par mještana učestvovaćemo u programu, odnosno podijelićemo sa njima svoja bračna iskustva, anegdote i upoznavanje sa životnim partnerima“, objašnjava Špadić.

I ostali mještani Gornjih Orlovaca oduševljeni su idejom da će u Mjesnom domu biti organizovano druženje samaca.

„Ima mnogo neženja i slobodnih djevojaka i zato je ovaj događaj veoma koristan. Bitno je da se oni upoznaju, pa kasnije ako šta bude, da zajedno dožive duboku starost sa svojim potomstvom, a biće nam veoma drago, ako to krene iz naših Gornjih Orlovaca“, priča Želimir Kos.

Druženje samaca, čiji je pokrovitelj grad Prijedor, biće održano u subotu 23. decembra, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na broj telefona (066)185-367. 

Jagodina kao primjer

Šapdić kaže da je nedavno sa gradonačelnikom Prijedora, Milenkom Đakovićem posjetio Jagodinu koja je primjer za uspješno spajanje samaca.

„U Jagodini je to dosta dobro urađeno, ali potrošeno je i mnogo novca, mi ovdje to nemamo, takva je situacija, ali idemo sa ciljem da pokušamo nešto. Verujem da neće ostati samo na tome i da ćemo sljedeći put napraviti nešto većeg obima, ako se ovo pokaže kao uspješno, ali siguran sam po pozivima da hoće“, zaključuje Špadić.