Ovaj recept će vam pomoći kod mnogih zdravstvenih tegoba, mnogi su ga isprobali, probajte i vi.

Za pripremu vam je potrebno: pola kilograma kvalitetnog livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jedan limun.

Sastojke trebate izmiješati u tegli u kojoj ćete čuvati lijek dok ga ne potrošite. Lijek se uzima svaka tri do četiri sata.

Med i orasi liječe impotenciju, anemiju, glavobolju, čir na želucu i još mnogo toga.

Dokazano je da je kombinacija oraha i meda jaka poput nekih najmoćnijim farmaceutskih preparata – možete donijeti zaključak da se radi o izuzetnoj ljekovitoj prirodnoj kombinaciji.

Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljenohidrate i još mnogo toga. Ovim putem smo za vas smo izabrali neke od poznatijih domaćih recepata pravljenih od meda i oraha.

Prirodni lijek protiv anemije 

Pripremiti smjesu od pola kilograma meda i pola kilograma mljevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmiješati i uzimati 3 puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

Prirodni lijek za visok krvni pritisak

Kod problema sa visokim krvnim pritiskom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

Med i orasi liječe glavobolju 

Ne samo da je jako ukusna poslastica, med u kombinaciji s orasima, već zaista dokazano i pomaže kod problema sa glavoboljom i nesanicom.

Med i orasi liječe i ublažavaju simptome čira na želucu 

Kod problema sa čirom na želucu potrebno je pripremiti orahovo mlijeko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna: 20 grama mljevenih oraha pomiješa se sa vrelom vodom, dobro promućka i procijedi. U mlijeko dodati 2 kašike meda i uzimati pola sata prije svakog jela 2-3 kašike.

Kombinacija meda i oraha je dobra kod impotencije 

Pomaže od davnina oproban recept: mljeveni orah pomiješan sa medom u istoj razmjeri. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.