Obilne snježne padavine koje su od ranog jutra zahvatile Banjaluku nisu iznenadile građane najvećeg grada Srpske, koji vrijedno uklanjaju bijeli pokrivač ispred svojih kuća, dok oni najmlađi uživaju u zimskim radostima.

Sve ekipe zimske službe od jutros čiste puteve kako bi saobraćaj mogao da se odvija bez problema. Građani su lopate odavno spremili i ispred kuća u najvećem gradu Srpske je moguće vidjeti ljude kako sklanjaju snijeg.

Snijeg je donio veliku radost najmlađim Banjalučanima koji su ga jedva dočekali kako bi uživali u igri. Neki se grudvaju, neki prave snješka bjelića, dok su neki odlučili da ovu subotu provedu uživajući u zimskim sportovima.

Ipak, ima i onih koje snijeg usporava u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, ali za sada nema informacija da je bilo većih problema.

Svi putevi prohodni

Na području Banjaluke svi putevi u gradskim i prigradskim naseljima su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Javni autobuski prevoz odvija se po redu vožnje, iako je jutros bilo nekoliko slučajeva da autobusi nisu saobraćali.

Kako su nam javili čitaoci, jutros nisu prošli autobusi prema Drakuliću i Čokorima, ali su sada i ti putevi očišćenji, pa se saobraća neometano.

Podsjećamo, Odlukom o komunalnom redu građani su obavezni da očiste snijeg ispred svojih kuća i objekata, a za ignorisanje ove odluke propisane su zakonske kazne.

Izvor: Nezavisne novine