U novembru je na području u nadležnosti Policijske uprave /PU/ Banjaluka izvršeno 244 krivična djela, što je za 6,2 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, izjavio je načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka, Darko Novković.

Novković je na konferenciji za novinare rekao da je po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno 78 krivičnih djela, odnosno 66,1 odsto, dok je u uporednom periodu rasvijetljenost iznosila 55,1 odsto.

Zaprimljeno je 16 prijava o počinjenim krivičnim djelima protiv života i tijela, a rasvijetljenost ovih djela je 87,5 odsto.

Iz oblasti krivičnih djela privrednog kriminaliteta otkrivena su 22 krivična djela.

Načelnik Sektora policije PU Banjaluka, Radenko Stakić, istakao je da je u novembru zabilježeno 101 narušavanje javnog reda i mira, što je više za 32,8 odsto u odnosu na uporedni period, kada je bilo evidentirano 76 narušavanja.

Tokom novembra zabilježeno je 357 saobraćajnih nezgoda, u kojima su poginula četiri lica, 13 je teško povrijeđeno, a 64 lakše.

Iz saobraćaja je isključeno 298 vozača, od kojih 234 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 49 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava, dok je iz ostalih razloga isključeno njih 15.

Policijski službenici uspješno su obezbijedili 27 javnih okupljanja i 120 sportskih priredbi.

(Srna)