Uzalud je Stevo Selak, umjetnik i pisac iz Banjaluke, pokušavao da pomiri dvijje svjetske sile. Kao što obično biva, dobre želje nisu dovoljno jake da odole svim izazovima, pogotovo kada su u pitanju dva lidera u čijim rukama se nalazi sudbina svijeta.

“Ljubav” između Donalda Trampa i Vladimira Putina trajala je manje od 7 mjeseci i raspala se u paramparčad u jednom trenu, pred olujnim naletima vjetra, brzine 116,64 km na sat.

Od Trampa je, naime, ostala samo ruka na Putinovom ramenu, a zanimljivo je da su gotovo neoštećeni ostali ne samo Putin, kome je u amanet ostala briga nad ucviljenom “udovicom” Melanijom Tramp, već i nesalomivi Čak Noris.

Selak je, podsjetimo, postao poznat izvan granica BiH kada je odlučio da u gipsu izvaja ove likove i postavi ih u dvorištu svoje kuće. Melaniji se ukazala rijetka prilika da zauvijek ostane u krugu jedne banjalučke fabrike, ali je njen tehnički direktor bio nezadovoljan umjetnikovim viđenjem prve dame SAD.

Sada će, vjerujemo, zažaliti što je nije preuzeo, jer bi se mogao pohvaliti kako je “spasao život” ženi kojoj je 2016. poslao cipele za premijerni ulazak u Bijelu kuću, kao i rakiju, “da joj se nađe”.

Pokazalo se, međutim, da je Melanija “naše gore list”, da stoji “postojano kao klisurina” i da “zalud prijeti ponor pakla, zalud vatra groma”.

Skulpture Vladimira, Melanije i Čaka sada stabilnim održavaju samo daske, ali poznavajući Selaka, on se neće smiriti dok sve ponovo ne dovede “pod konac”.

– Izgubio sam bitku sa vjetrom, ali ne i rat. Trampa ću ponovo praviti na proljeće, ali ću konstrukciju ovog puta praviti od gvožđa – ističe Selak za “EuroBlic”.

Selak je ujedno najavio izlazak nove knjige, pod nazivom “Kurva”, čiju će predstavljanje već u nedjelju imati u Sarajevu.

(EuroBlic)